Feyenoord gaat voor titel: “PSV deed dat heel goed, maar…”

Foto: Feyenoord gaat voor titel: “PSV deed dat heel goed, maar…”

Feyenoord kon afgelopen seizoen de titel niet prolongeren. PSV kroonde zich met een ruime voorsprong tot kampioen, maar als het aan Calvin Stengs ligt worden de rollen komend seizoen weer omgedraaid. De aanvallender middenvelder wil heel graag het feest op De Coolsingel ervaren.

Stengs gaat voor titel met Feyenoord en wil presteren in Champions League

Stengs vertelt in gesprek met Voetbal International dat hij ook met Feyenoord in de Champions League wil presteren. “Hoewel de opzet anders is, en niemand echt weet wat er ons te wachten staat, zou ik met Feyenoord wel echt een ronde verder willen komen.” Dat heeft volgens de middenvelder ook met vorig seizoen te maken. “We hebben het niet slecht gedaan, kregen ook complimenten voor ons spel, maar uiteindelijk kwamen we te kort en bleven we in de groepsfase steken. Dat is ook ervaring en kwaliteit, dat we nu wedstrijden wel over de streep trekken, en wel de groepsfase van de Champions League doorkomen.”

Feest op De Coolsingel

Daarnaast wil Stengs met Feyenoord ook weer vol voor de landstitel gaan. “Dat heb ik nog niet meegemaakt hier en wil ik echt ervaren. De Coolsingel ken ik van de verhalen, dat hebben ze me al vaak genoeg verteld, maar wil ik zelf heel graag meemaken.” PSV lijkt daarin de grote concurrent te zijn voor Feyenoord. “Vorig seizoen werd er op ons gejaagd en dat deed PSV natuurlijk heel goed. Zij waren de terechte kampioen, met heel veel punten, en we kwamen geen moment echt dichtbij.”

De aanvallende middenvelder weet waar het vorig seizoen misging en dat het de Rotterdammers niet nog eens mag overkomen. “In het begin hebben we te veel laten liggen en dat moet nu anders. Ik heb veel vertrouwen in onze selectie. Mats Wieffer en Yankuba Minteh zijn helaas weg, maar dat zat eraan te komen, maar verder is alles nog intact gebleven. We hebben een goede groep, waarmee we zeker om de titel moeten kunnen spelen.”

Wie maakt het meeste kans op het kampioenschap?

  • Feyenoord
  • PSV
448+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie