‘Inter-exit voor Denzel Dumfries’

Foto: ‘Inter-exit voor Denzel Dumfries’

Denzel Dumfries kroonde zich maandagavond met Internazionale tot kampioen van de Serie A. De Oranje-international kwam tegen AC Milan als invaller binnen de lijnen en pakte in de slotfase ook nog een rode kaart. De rechtsback ging na afloop van de wedstrijd in op zijn toekomst bij de Nerazzurri.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Dumfries laat zich uit over reserverol en Inter-toekomst

De laatste wedstrijden bij Inter moest Dumfries vooral genoegen nemen met een reserverol en ook maandag in de derby tegen AC Milan was dat het geval. De vleugelverdediger kwam pas in de 84e minuut binnen de lijnen en dus is de vraag of er nog wel toekomst is voor Dumfries in Milaan. “Ik lees er altijd veel verschillende verhalen over, maar ik heb gewoon een blessure gehad die me heel lang parten heeft gespeeld”, vertelt de Nederlander tegenover Ziggo Sport.

“Het is een hamstringblessure, die ik vorig jaar uit tegen Atalanta heb opgelopen”, vervolgt de oud-PSV’er. “Ik ben wedstrijden blijven spelen, waardoor ik het eigenlijk een beetje kapot heb gelopen. Tot op de dag van vandaag heb ik er nog problemen mee. Dat is heel lang frustrerend geweest. Zeker omdat je wilt spelen en belangrijk wilt zijn.”

Volgens Dumfries had hij ook beter om zichzelf moeten denken. “Het heeft heel lang geduurd, zo eerlijk moet ik zijn. Intern weten de mensen het, meneer Inzaghi wist er ook van. Ik ben een speler die met veel intensiteit speelt, die veel op en neer gaat. Het was niet slim van mij om zo lang door te blijven spelen met die blessure. De nasleep is gewoon heel lang. Een leermoment voor mij. Nu wil ik me focussen op dat ik honderd procent fit ben.”

Dumfries in gesprek met Inter over contractverlenging

Of Dumfries komend seizoen nog in Italië speelt is nog maar de vraag, de Oranje-international wordt veelvuldig in verband gebracht met diverse Premier League-clubs. Toch lijkt een langer verblijf bij Inter ook niet uitgesloten stelt Dumfries. “Daar zijn we nog niet echt mee bezig geweest, want je bent nog vol in de race voor het kampioenschap. Het EK komt er ook aan. Je weet nooit hoe het gaat lopen, maar de gesprekken gaan op zich goed. Alleen zit de club in een moeilijke tijd. Ik verwacht dat we de gesprekken op korte termijn zullen oppakken.”

Sky Sport Italia hint wel op een mogelijke transfer van Dumfries komende zomer. “Eerder was hij altijd de eerste keuze, maar dat is dit seizoen anders. De behoefte aan balans heeft ervoor gezorgd dat hij op de bank terecht kwam. Hij kan zelfs een belangrijke pion op de transfermarkt worden. Matteo Darmian heeft van Dumfries een luxe alternatief gemaakt.”

Verwacht jij dat Dumfries komend seizoen nog voor Inter speelt?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
296+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:00
8+
Ajax begint bovenaan, VOLGEVRETEN PSV’ers en 5 over 12 voor Vitesse | Twee Viertje met Aad #81
16:45
47+
‘Denk niet dat PSV open staat voor salonremise’
16:30
103+
Mark van Bommel trekt Antwerp-deur achter zich dicht
16:13
32+
Arsenal brengt slecht nieuws over Miedema
16:07
70+
‘PSV identificeert topkandidaat voor versterking defensie’
15:48
63+
‘Ten Hag kan Man United verruilen voor nieuwe topclub’
15:34
201+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
15:20
75+
Slot geeft update over status met Liverpool
15:00
183+
Feyenoord bevestigt rampscenario Mats Wieffer
14:45
147+
Vitesse bereikt gigantische mijlpaal
14:32
384+
‘Dreun voor Noa Lang’
14:15
84+
Opsteker voor NEC: ‘Ajax en PSV-target snel terug’
14:00
93+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
13:42
4368+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:28
90+
Frenkie de Jong-wens voor Ten Hag: “Nodig voor Ajax-stijl”
13:13
33+
Dit is de beste speler in de Premier League
12:59
195+
Transferdomper voor FC Utrecht
12:43
78+
Bakayoko geniet van Eredivisie-sensatie: “Hoe hij dat doet, pff…”
12:29
3195+
‘Van Bommel heeft groot nieuws voor Feyenoord’
12:15
2368+
‘Daley Blind-drama voor Oranje’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie