Ipswich Town nog één punt verwijderd van directe promotie naar Premier League

Dinsdagavond speelde Ipswich Town de uitwedstrijd tegen Coventry City in de voorlaatste ronde van het Engelse Championship. De druk lag er vol op bij de bezoekers waar bij een overwinning promotie binnen handbereik zou liggen. In een spannend duel trok de ploeg van Kieran McKenna aan het langste eind: 1-2

Zenuwslopende weken in de top

Ipswich Town deed dinsdagavond uitstekende zaken in de strijd om promotie naar de Premier League. Waar concurrent Leeds United afgelopen vrijdag in Londen compleet van de mat werd geveegd bij Queens Park Rangers (4-0), maakte Ipswich geen fout en nam het drie punten afstand van Leeds en heeft zo nog 1 punt nodig voor promotie. Het was Kieffer Moore die in de achtste minuut de score opende voor de bezoekers. Coventry had veruit het meeste balbezit maar kwam in de eerste helft niet tot scoren. Na negentien minuten in de tweede helft was de gelijkmaker wel een feit. Haji Wright zette de thuisclub op gelijke hoogte: 1-1. Slechts 4 minuten later kwam de club uit Ipswich weer op voorsprong. Ditmaal scoorde Cameron Burgess de bevrijdende 1-2. Dit was tevens de eindstand.

Zaterdag laatste speelronde

Aanstaande zaterdag kan Ipswich Town promotie naar de Premier League veilig stellen als het thuis minimaal een punt weet te pakken tegen Huddersfield Town. Directe concurrent Leeds United moet winnen van Southampton om überhaupt nog kans te maken. Hierbij is het dus afhankelijk van het resultaat uit Ipswich. Leicester City kroonde zich maandagavond al tot kampioen van het Championship door met 0-3 bij Preston North End te winnen.

Wie hoop jij dat er naast Leicester City promoveert naar de Premier League?