Kanu steunt Ajax vanuit Nigeria: “Worden snel kampioen”

Foto: Kanu steunt Ajax vanuit Nigeria: “Worden snel kampioen”

Nwanko Kanu onderhoudt nog altijd warme banden met Ajax. De Nigeriaan speelde drie seizoenen in Amsterdam en grijpt elke kans aan om weer even onderdeel te zijn van zijn oude club. “Ik geloof dat ze snel weer kampioen worden”, voorspelt Kanu tegenover SoccerNews.

Interview met Nwanko Kanu over Ajax, Seedorf en hartproblemen

Zijn meest recente terugkeer naar Amsterdam had alles te maken met de beniefwedstrijd van Clarence Seedorf tegen racisme en vóór verbroedering. Kanu twijfelde geen moment toen zijn oude vriend hem benaderde. “In onze tijd bij Ajax kwam ik altijd bij hem thuis. Ik ken zijn ouders ook goed. We hebben altijd contact gehouden en hij is een goede vriend van me. Ik ben met plezier gekomen, ook omdat het met Ajax te maken heeft. Ik volg de club nog steeds en bid altijd dat ze hun wedstrijden winnen. De resultaten waren niet goed, maar ik geloof dat ze snel weer kampioen worden.”

Kanu, die in 1995 de Champions League veroverde met Ajax, was twee maanden geleden ook al in Amsterdam om een wedstrijd te bezoeken. “Als oud-speler blijf ik Ajax altijd steunen. Het blijft een geweldige club en de fans verdienen het om weer succes te hebben.” Zelf het Ajax-shirt aantrekken en voetballen was langer geleden voor de nu 47-jarige oud-aanvaller. “Ik train wel en speel voor plezier, maar een wedstrijd spelen is toch wat anders. Het ging redelijk goed. Als ik fit was geweest, had ik beter gekund, maar het ging om het goede doel. Dit was een wedstrijd om mensen te verbinden en de gemeenschap te verbeteren.”

Verbinden met voetbal

Kanu weet als geen ander wat je als voetballer voor anderen kunt betekenen. Nadat hij als speler van Internazionale last kreeg van hartproblemen, zette hij de Kanu Heart Foundation op. Zijn stichting helpt kinderen met hart- en vaatziektes in en buiten Nigeria om weer een gezond leven te leiden. “Ik heb zelf last van hartproblemen gehad, maar ik ben geopereerd en kan weer voetballen. Daarom probeer ik ook anderen te helpen. We hebben inmiddels 667 hartoperaties uitgevoerd en hebben er nog meer gepland.” Dat plaatst de ondermaatse prestaties van Ajax weer even in een ander perspectief. “Het winnen van prijzen is leuk, maar het redden van levens is veel belangrijker.”

Een echte Ajax-legende?

  • Ja, zeker.
  • Ik twijfel.
  • Nee, vind ik niet.
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie