KKD-kraker onbeslist, Roda wint niet

De Keuken Kampioen Divisie-kraker tussen Willem II en FC Groningen heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. In Tilburg hielden de nummers één en drie elkaar op een 1-1 gelijkspel, waardoor de thuisclub nog niet zeker is van promotie naar de Eredivisie.

Willem II en FC Groningen spelen gelijk

FC Groningen kreeg in de eerste helft de betere kansen. Met name Romano Postema en Thom van Bergen kregen de mogelijkheden om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar de bevrijdende 0-1 bleef uit. Trainer Dick Lukkien werd vlak voor rust zelfs met een forse tegenvaller opgezadeld: het uitvallen van Luciano Valente.

De Groningers schoten goed uit de startblokken. Vlak na rust bracht Willem II’er Erik Schouten redding met een uiterste krachtsinspanning, waar Marco Rente zijn hoekschop van de lijn zag worden gehaald. Aan de andere kant wist de thuisploeg wel op voorsprong te komen. Nick Doodeman werd aan de rechterkant weggestuurd en schoot zeer fraai raak: 1-0.

Willem II mocht niet lang genieten van de voorsprong. Enkele minuten na de openingstreffer schoot Jorg Schreuders de 1-1 binnen, al had hij het fortuin dat de bal onderweg nog werd aangeraakt. In het laatste half uur gingen beide clubs op zoek naar de winst, maar gescoord werd er niet meer. FC Groningen blijft daardoor op vier punten van Willem II, waardoor de KKD-titel ver weg is.

Roda JC profiteert niet

Roda JC Kerkrade heeft nagelaten om de achterstand op Willem II te verkleinen en de voorsprong op FC Groningen te vergroten. De Limburgers hadden de titelstrijd weer spannend kunnen maken, maar wisten niet te winnen bij Jong Ajax: 1-1.

Al na dertien minuten gaf het scorebord van De Toekomst een 1-1 stand aan. Na een blunder van Ajax-doelman Charlie Setford zorgde Vaclav Sejk voor de voorsprong voor Roda, maar Silvano Vos maakte binnen het kwartier de gelijkmaker. Ook bij de 1-1 zag de betrokken doelman, Calvin Raatsie, er niet lekker uit.

Dordrecht knokt zich naast Cambuur

FC Dordrecht draait dit seizoen ook bovenin mee, maar de manschappen van Michele Santoni hebben nagelaten om de druk op te voeren. Op bezoek bij SC Cambuur sleepte men een 3-3 gelijkspel uit het vuur.

Roberts Uldrikis was in Leeuwarden de grote man met twee doelpunten. Milan Smit maakte het overige doelpunt aan Cambuur-zijde, maar dat bleek niet voldoende voor de zege. Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand en invaller Adrian Segecic verdienden een punt voor Dordrecht.

17+
Paris Saint-Germain start met twee wijzigingen aan allesbepalende halve finale tegen Dortmund