KNVB blijft verbazen met transferdeadline

Foto: KNVB blijft verbazen met transferdeadline

Goedemiddag en welkom op de laatste dag van de transfermarkt. Waar in Engeland, Spanje, Duitsland en Frankrijk vrijdagavond de markt al op slot ging wachtten we in Nederland nog tot deze maandagavond. Om 00.00 uur doet de KNVB de deur dicht en dat is in mijn ogen veel te laat. Sluit gewoon de markt tegelijkertijd met die van de grootste competities van Europa.

Opinie: transfermarkten moeten tegelijk sluiten en KNVB moet daar ook in meegaan

Het kan trouwens altijd nog erger. België besloot de transfermarkt pas op 6 september te sluiten en Turkije maakt het met 13 september helemaal bont. Na de 30 augustus in de top 5-competities vond de KNVB het een goed idee om de Nederlandse transfermarkt om 2 september te sluiten. De reden is misschien nog wel opvallender te noemen. Als een reguliere transferdeadline (31 augustus) in een weekend valt, dan tilt de KNVB dat na het weekend. Zodat de werknemers ook gewoon van hun zomerse zondag kunnen genieten.

Een bizarre redenering, maar de KNVB is net als de clubs vooral erg geschrokken van de vorige transferzomer toen de Nederlandse markt eerder sloot dan die van de grootste Europese competities. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ze komende winter ook maar gewoon een dag later dan die top 5-competities sluiten. Want ook in Spanje en Engeland willen ze weekend vieren en vinden ze het niks dat 31 januari op 1 februari op een vrijdagnacht valt. Ook 1 februari of 2 februari is niks, dus wordt het maandagavond 3 februari. De KNVB zat al mee te gluren en heeft gelijk 4 februari gereserveerd in de agenda. De winterse transfermarkt sluit in Nederland dus op dinsdagavond 4 februari.

Alles gelijktrekken en ook samen weekend vieren

Gewoon kappen met dat gedoe en alles gelijk trekken zou ik zeggen. Niet alleen zou Nederland gelijke tred moeten houden met de grootste competities, ook alle andere landen zouden gewoon moeten afspreken om op dezelfde datum de transfermarkt te sluiten. En oké, als 1 september en 1 februari in de weekenden vallen gaan we gewoon massaal op maandagavond de transferdeadline houden.

Dan wordt de transferdeadlineday ook een stuk mooier. Chaotischer, paniekeriger en dus mooier. Je voorkomt dat clubs nog spelers zien vertrekken zonder dat ze daar een vervanger kunnen halen en je schept in één keer duidelijkheid: één transferdeadlineday voor elk bij de UEFA aangesloten voetballand. En wat dan nog het allermooiste is. Je kan dan een nog mooiere SN Transfershow krijgen. Want als alles samenvalt en nog meer reuring krijgt dan heb je pas een échte transferdeadlineday. De SN Transfershow wordt evenzeer een must watch en chaotisch gaat het worden met de laatste nieuwtjes, originele gasten en meer. Kijken dus, straks om 17.00 uur!

Over Eimert Pruis

Presentator en schrijver Eimert Pruis werkt onder de Spaanse zon voor SoccerNews. Hij richt zijn blik dus vooral op Spanje, FC Barcelona en Real Madrid, maar maakt ook inside-verhalen over Feyenoord en Oranje. Heb je een tip? Mail naar [email protected]

De transfermarkten zouden overal tegelijk moeten sluiten

  • Eens
  • Oneens
315+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:30
1+
Noa Lang-meevaller voor PSV
11:15
96+
Sensationele transfer voor Mo Ihattaren?
10:58
18+
Mogelijk PSV-oplossing dient zich aan: “Gaat als de brandweer”
10:42
25+
Kuijt hoort ontslagboodschap: “Als je succesvol wil zijn…”
10:27
149+
Kroes op de vingers getikt na ‘Ajax-noodmaatregel’
10:12
11+
Sparta-steunpilaar verrast door mislopen transfer: “Meer van verwacht”
10:00
40+
Dit bedrag kunnen PSV en Feyenoord in de Champions League verdienen
09:48
97+
Driessen ziet potentiële toptrainer in Eredivisie rondlopen: “Geen meeloper”
09:43
149+
Politiestakingen nog niet van de baan: “Ongelukkig voor Ajax”
09:28
361+
‘Feyenoord-ontslag Priske onvermijdelijk’
09:13
478+
‘Feyenoord-terugkeer voor Jordy Clasie’
08:55
189+
‘Bergwijn-dreun voor Ronald Koeman’
08:40
198+
‘Eén nadeel aan Ajax-transfer Klaassen’
08:25
228+
‘Feyenoord-dissonant spotgoedkoop weg’
08:10
63+
Van Persie gekraakt: “Is zelfmoord voor die jongens”
07:54
263+
‘Walgelijke’ Ajax-actie met grond gelijkgemaakt
07:38
130+
‘Champions League-probleem voor PSV’
07:23
420+
Van Hooijdonk voorspelt opvallende runner-up Eredivisie
07:00
31+
Recordzege AZ, uitblinkende Parrott en gedegen PSV | SN Team van de Week 5
23:50
199+
Valentijn Driessen uit fors verwijt richting Priske
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie