‘Kroes neemt meteen nieuwe trainer mee bij Ajax-terugkeer’

Foto: ‘Kroes neemt meteen nieuwe trainer mee bij Ajax-terugkeer’

Journalist Sam C. stelt dat de kans ondertussen groot is dat Alex Kroes terugkeert bij Ajax. De geschorste algemeen directeur zou in dat geval Graham Potter mee willen nemen als hoofdtrainer, waar hij zeer gecharmeerd van is.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Terugkeer Alex Kroes lijkt realistisch; Graham Potter de beoogde nieuwe trainer

Dit meldde de Engelse journalist van onder meer UnitedStandMUFC en ThatsFootballTV dinsdagmiddag op X. Hij schrijft dat bij Ajax intern men al uitvoerig heeft gesproken over een terugkeer van Kroes. Wanneer de bestuurder daadwerkelijk terugkeer in de Johan Cruijff ArenA, zal Potter zich snel melden bij de Amsterdammers, aldus enkele ‘clubofficials’ van Ajax. In dat geval wordt hij de opvolger van John van ‘t Schip, die bezig is aan zijn laatste weken als hoofdtrainer van de gevallen topclub.

Vergevorderde onderhandelingen

De terugkeer van Kroes wordt door Sam C. niet alleen als een discussiepunt genoemd, maar zelfs een grote mogelijkheid. Het werd eerder al duidelijk dat Kroes gecharmeerd is van Potter en hem wilde halen als nieuwe hoofdtrainer. Toen de rvc van Ajax de bestuurder schorste, met de insteek om hem ook te ontslaan, leek de komst van de Engelse manager van de baan. Nu de deur weer op een kier lijkt te staan voor Kroes, is de komst van Potter ook meteen weer realistisch. De onderhandelingen met de momenteel clubloze trainer waren naar verluidt zo vergevorderd dat er praktisch al een contract voor hem op tafel lag.

Kroes werd onlangs door de rvc van Ajax geschorst vanwege handelen in aandelen van Ajax met voorkennis. Dit zou hij afgelopen zomer hebben gedaan, vlak voordat werd aangekondigd dat hij de nieuwe algemeen directeur van Ajax zou worden. De schorsing volgde ruim twee weken na zijn officiële startdatum van vrijdag 15 maart. De schorsing van Kroes zorgde voor veel ophef in Amsterdam. De Bestuursraad, leden van de club en supporters van Ajax willen een terugkeer van Kroes. Tot nu toe liet rvc-voorzitter Michael van Praag weten dat dit geen mogelijkheid is.

Geloof jij in het duo Kroes/Potter?

  • Ja, zij helpen Ajax er boven op
  • Alleen in Kroes
  • Niet bepaald…
2338+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie