Lat bij Oranje gaat omhoog: “Geen EK-favoriet, maar…”

Foto: Lat bij Oranje gaat omhoog: “Geen EK-favoriet, maar…”

Nathan Aké vindt dat het Nederlands elftal komende zomer niet voor spek en bonen naar het EK in Duitsland hoeft te gaan. De verdediger van Manchester City is van mening dat de huidige selectie van Oranje over genoeg kwaliteiten beschikt om serieus om de prijzen mee te doen.

Aké wil met Oranje strijden om EK-titel

“De afgelopen jaren hebben we vooral gezegd dat we een goede groep hebben, een leuke groep. En dat is ook zo. Ik zeg niet dat we de EK-favoriet zijn. Maar het is nu wel tijd dat we van elkaar eisen en het geloof krijgen dat we voor iets kunnen vechten”, vertelde Aké donderdag, geciteerd door De Telegraaf, op het persmoment voorafgaand aan de wedstrijd tegen Schotland.

“We hebben veel jongens die bij hun clubs in de top spelen en altijd meedoen om de prijzen”, waarmee de linkspoot aangaf dat Oranje over voldoende kwaliteit zou moeten beschikken om serieus een woordje mee te kunnen spreken in Duitsland. Ook bondscoach Ronald Koeman kon zich wel in de woorden van de verdediger vinden. “Het is duidelijk dat spelers zich ongelofelijk goed hebben ontwikkeld en dat de groep sterker is geworden. Als iedereen fit is, beschikken we over een compleet sterk elftal, want we hebben de keuze uit geweldige verdedigers en middenvelders en mits beschikbaar hebben we ook aanvallend veel kwaliteit.”

Koeman gaat voor resultaat met Oranje tegen Schotland

Voor Koeman is het belangrijk om tegen Schotland een resultaat te pakken, die al de focus legt op het aanstaande EK. “Je kunt altijd iets uitproberen. Het is wel voorbereiding, maar je merkt aan de groep dat het EK enorm leeft. Je ziet ook op de trainingen hoe iedereen bezig is. Het is logisch dat spelers het beste van zichzelf willen laten zien. Dat helpt altijd richting een definitieve selectie. Ik verwacht daarom dat we met volle intensiteit zullen gaan spelen. Resultaat is altijd belangrijk, zeker ook richting het EK. Hoe meer je wint, des te sterker het vertrouwen is, ook in elkaar.”

Is Nederland een kanshebber om het EK te winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie