Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

EK 2024: de uitslagen van woensdag

Op dinsdag 18 juni werden er twee wedstrijden gespeeld op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Om 18:00 trapten het thuisland Duitsland en Hongarije af voor het eerste duel van de avond. Daarna speelden Schotland en Zwitserland om 21:00 tegen elkaar.

De uitslagen van vandaag op het EK 2024

Duitsland – Hongarije 2-0

Duitsland pakt ticket achtste finales na tweede zege

De Duitsers wonnen de eerste wedstrijd in Groep A nog zeer overtuigend van Schotland. Tegen Hongarije was het net was minder sprankelend, maar speelde het nog wel beter dan de tegenstander. Jamal Musiala opende de score en maakte zo zijn tweede treffer van het toernooi. Bij zijn goal keken de Hongaren naar scheidsrechter Danny Makkelie, aangezien Ilkay Gündogan in de aanloop een duw uitdeelde. De arbitrage, gesteund voor de VAR, vond het niet voldoende om in te grijpen.

Hongarije kwam er geregeld nog gevaarlijk uit en creëerde ook de nodige kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Halverwege de tweede helft besliste Gündogan het duel, door nu zelf de 2-0 te maken. Dat werd ook de eindstand; hierdoor is Duitsland door naar de knock-outfase. Voor Hongarije wordt het wel heel lastig na twee nederlagen.

Schotland – Zwitserland 1-1

Gelijkspel gunstig voor Zwitsers, Schotland houdt hoop

Gesteund door de fanatieke aanhang begon de Schotten voortvarend aan het treffen met Zwitserland. De ploeg had iets goed te maken na de ruime nederlaag tegen Duitsland. Na dertien minuten scoorde Manchester United-middenvelder Scott McTominay, al veranderde de Zwitserse verdediger Fabian Schär de bal vlak voor de goal nog van richting. Een klein kwartiertje later viel de gelijkmaker. Cultheld en momentenvoetballer Xherdan Shaqiri profiteerde van een fout in de defensie van de tegenstander: hij nam de bal meteen op de pantoffel, die met een fraaie krul in de kruising plofte.

In de tweede helft waren er kansen over en weer, maar er werd niet meer gescoord. Met vier punten in de groep is Zwitserland nagenoeg zeker van de volgende ronde. Dat kan sowieso nog als nummer twee, maar eventueel ook als een van de betere nummers drie van de verschillende poules. Schotland leeft nog, maar dan moet het wel afrekenen met Hongarije in de slotwedstrijd.