Mogelijke Ajax-tegenstanders Europa League bekend: ‘Zou onverwachtse kluif kunnen zijn’

Foto: Mogelijke Ajax-tegenstanders Europa League bekend: ‘Zou onverwachtse kluif kunnen zijn’

Hoewel iedereen begrijpelijk in de ban is van het meeslepende EK dat zich momenteel afspeelt, kijkt men in Amsterdam alvast vooruit naar het Europese uitstapje van volgend seizoen. Ajax mag in de tweede voorronde van de Europa League gaat instromen en ontloopt de grote clubs dankzij haar geplaatste status, maar toch zitten er nog wat verraderlijk opponenten in de koker.

Ajax weet wie het wel en wie het vooral niet hoeft te verwachten in loting Europa League

Vooral Panathinaikos uit Griekenland, Wisla Kraków uit Polen en Silkeborg uit Zweden kunnen een onverwachtse zware kluif zijn voor de Amsterdammer, de rest van het lijstje moet te doen zijn. Zelfs met het verrassend moeizame seizoen dat Ajax achter de rug heeft, is er hoop in de hoofdstad dat teams van dit kaliber te verslaan zijn. De andere opties voor een unieke awayday zijn: Kilmarnock, Maccabi Petah Tikva, FK Vojvodina, FC Tobol , MFK, Ruzomberok, KF Llapi, Pafos FC, IF Elfsburg, Paksi FC, Corvinul Hunedoara. Wie het weet, mag het zeggen.

Om het verschil en eigenlijk het geluk aan te geven, moet er worden gekeken naar wie niet naar de Johan Cruijff Arena hoeft te komen, dat zijn voor de gemiddelde voetbalfan toch aanzienlijk meer herkenbare namen: SC Braga, Trabzonspor, Molde FK, Sheriff Tiraspol, Rapid Wien, NK Rijeka, Cercle Brugge en NK Maribor. Deze team treft Ajax vooralsnog niet, maar het is geen gek idee om een oogje op hun ontwikkelingen te houden.

Na het zien van de tegenstanders, hoe waarschijnlijk is een overwinning voor Ajax?

  • Duh, kat in 't bakkie!
  • Na zo'n seizoen zie ik ze ook dit verliezen
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie