Niet PSV, maar RKC | SN Team van de Week 32

Foto: Niet PSV, maar RKC | SN Team van de Week 32

De kampioen komt uit Zuid-Brabant, maar de kampioen van Eredivisie-speelronde 32 komt toch echt uit West-Brabant. RKC Waalwijk speelde een degradatiekraker bij het nog altijd niet veilige Heracles Almelo en haalde ongelooflijk uit. PSV stelde teleur in de kampioenswedstrijd tegen Sparta en zal toch een beetje balen dat voor het eerst sinds lange tijd het SoccerNews Team van de Week niet domineert. Het SN Team van de Week 32 is namelijk heel anders dan anders.

SN Team van de Week 32: speelronde zonder uitblinkers zorgt voor opvallend elftal

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

De 32ste speelronde was er namelijk één zonder echte uitblinkers. Het niveau was niet hoog en het lijkt dat veel spelers snakken naar de zomervakantie. Ajax speelde een fletse wedstrijd bij FC Volendam, maar dat maakt ze in Amsterdam nu even niet uit. De punten tellen nu en dat geldt voor veel clubs. Punten boven aantrekkelijkheid van voetbal. Bij het SN Team van de Week kijken we juist alleen naar de individuele klasse en willen we allereerst het publiek vermaken. En dus stelde we dit sterrenelftal samen met de SoccerNews Sterspeler van de Week 32: David Min. Inderdaad, die hattrickheld van RKC.

Keeper: Nordin Bakker (Almere City)

Alles is anders in speelronde 32 en dus verwelkomen we ook een nieuwe keeper: Nordin Bakker. De goalie van Almere City speelde gelijk met zijn ploeg tegen sc Heerenveen: 1-1. Dat was grotendeels te danken aan Bakker. Heerenveen drong aan in de slotfase en kreeg kans op kans op de winnende, maar Bakker was de grote sta-in-de-weg. Zelfs van een penalty tegen schrok hij niet. Deze puntenpakker kan iedereen goed gebruiken.

Rechtsback: Juriën Gaari (RKC Waalwijk)

Juriën Gaari is een van de drie RKC’ers in het SN Team van de Week 32. Op alles posities stond het uitstekend bij de Waalwijkers en Heracles wist niet waar ze het moesten zoeken. In zo’n belangrijke uitwedstrijd met 5-0 winnen is zeer bijzonder te noemen. Gaari was de RKC-rechtsback die zo sterk als een huis is en je niet vrij moet laten staan om te koppen. Dat deed Heracles wel en dat betekende de beslissing in Almelo.

Rechtercentrale verdediger: Jordan Teze (PSV)

Toch nog één PSV’er kunnen ontdekken die uitblonk: Jordan Teze. De rechtsback/rechtercentrale verdediger onttrok zich aan de spanningen van een kampioenswedstrijd en speelde zichzelf zo in het SN Team van de Week 32. Zijn passing was nauwkeurig en ook was hij lekker aan het dribbelen. In de tweede helft werd hij weggestuurd en zorgde hij voor de PSV-bevrijding op Bevrijdingsdag met de 4-2. Hij schreeuwde het uit, want niet alleen kroonde hij zich man of the match en kampioen, maar bemachtigde hij ook een plekje in het felbegeerde publiekselftal.

Linkercentrale verdediger: Shawn Adewoye (RKC Waalwijk)

Teze staat tussen twee RKC’ers in. Zo voelen de Brabanders zich lekker thuis, zeker met Belg Shawn Adewoye erbij. De centrale verdediger was als een rots achterin bij RKC. 100 procentscore op zijn tackles, 81 procent op zijn passing, hij won 3 van zijn 3 grondduels en 5 van zijn 7 luchtduels. Een van die luchtduels leverde de 0-4 op, want Heracles had besloten om bij corners niet meer te verdedigen. Adewoye weet er dan wel raad mee. Wij ook wel met hem in het SN Team van de Week 32.

Linksback: Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

En ja dan heb je altijd nog Lutsharel Geertruida. Hij speelde met zijn Feyenoord een van de laatste wedstrijden van speelronde 32, maar we kunnen hem beter vooraf alvast opschrijven. Waar hij ook staat, de man van Rotterdam-Zuid presteert. Daarom zetten we hem nu linksback, we verwachten dat hij daar ook gaat uitblinken. Als rechtsback tegen PEC Zwolle (5-0) was hij goed voor 1 doelpunt en 1 assist, 94 procent op de passing en creëerde hij liefst 4 kansen. Geeft Slot hem straks een kans bij Liverpool?

SN Team van de Week 32.

Rechtermiddenvelder: Loreintz Rosier (Fortuna Sittard)

Op het middenveld zien we Loreintz Rosier van Fortuna Sittard weer eens. De Franse middenvelder was het enige lichtpuntje in de oersaaie wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-0). De toch meer verdedigende middenvelder, deze keer op rechts, zorgde met 3 schoten voor het enige gevaar. Niet voor niets had hij als enige een doelpunt op zijn hoofd, de lat stond in de weg. Een doelpunt was ook te veel van het goede geweest voor dit duel, maar Rosier mag zich wel melden bij SoccerNews.

Verdedigende middenvelder: Kenneth Taylor (Ajax)

Dat mag Kenneth Taylor ook. De Ajacied waar de meningen zo over verdeeld zijn. You hate him or you love him. Nou bij SoccerNews zijn we gek op hem. Huisanalist Aad de Mos voorspelt een grote toekomst bij FC Barcelona of Real Madrid voor hem en bij het SN Team van de Week wordt de middenvelder regelmatig geselecteerd. Geen wonder dat hij ook al in de voorselectie van het SN Team van het Seizoen zit. Zeker na zijn prestatie bij FC Volendam. Ajax won met 4-1 en het was niet echt om aan te gluren. Toch zijn de punten binnen en was er met Taylor toch nog een uitblinker. Met twee heerlijke doelpunten leidde hij Ajax naar de overwinning. In Amsterdam moeten ze zo’n schaarse uitblinker koesteren, dat doen wij bij SoccerNews in ieder geval wel.

Aanvallende middenvelder: Jens Toornstra (FC Utrecht)

Een ander zekerheidje vinden we wel bij FC Utrecht: Jens Toornstra. De middenvelder haalt altijd wel een 7 en soms zit daar een 8 of zelfs een 9 bij. Zoals in de moeizame FC Utrecht-overwinning op Vitesse (1-0). Toornstra gaf de assist op het enige doelpunt van de wedstrijd, maar dat hadden er veel meer moeten zijn. Toornstra zette zijn medespelers telkens in kansrijke positie en creëerde liefst 6 kansen. Ook op 35-jarige leeftijd is hij een zekerheidje.

Linkermiddenvelder: Tjaronn Chery (NEC)

Toen iedereen al lang en breed aan het nagenieten was van speelronde 32 en de PSV’ers die ontbreken in het SN Team van de Week 32 dronken een kampioensfeestje aan het vieren waren, zette Tjaronn Chery even aan. De in de winter gekomen aanvallende middenvelder (als tegenhanger van de wat behoudende Rosier op rechts) leidde NEC maandagavond op weg naar de belangrijke 3 punten bij Excelsior (0-3). Chery zorgde voor de kersen op de taart met twee doelpunten en is klaar voor de absolute slotfase van het seizoen. Ajax, NEC en FC Utrecht strijden om die zo belangrijke vijfde plaats. In het SN Team van de Week komt Chery zijn rivalen Taylor en Toornstra tegen. Als dat maar goed gaat.

Spits: Santiago Giménez (Feyenoord)

Hij is terug: Santiago Giménez. Had hij even een bankplaatsje nodig? Feyenoord-trainer Arne Slot wilde nu het in Rotterdam alleen nog maar spelen voor spek en bonen is, ook eens Ayase Ueda zien. De Mexicaanse spits mocht in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (5-0) daarom even op de bank plaatsnemen. Vanaf de kant kreeg hij waarschijnlijk veel inspiratie en sloeg hij toe nadat Ueda gescoord en een penalty gemist had. Giménez kwam erin voor de Japanner en verzilverde wel een strafschop. Hij ging door met dreigen en deed in korte tijd zoveel goed dat hij op de statistiekenlijstjes weer eens boven kwam drijven. Maar goed, wij willen doelpunten zien en dat deed hij gelukkig ook nog. Net op tijd om toch nog een grote transferklapper te maken komende zomer?

Spits en SN Sterspeler van de Week 32: David Min (RKC Waalwijk)

Over net op tijd gesproken: David Min. Niets is de laatste weken te min voor deze RKC-spits. Hij leidt zijn club hoogstpersoonlijk naar veilig vaarwater. Want met 2 doelpunten was hij ook al in het SN Team van de Week 30 te vinden. Ook vorige week scoorde hij en deze keer was het bij Heracles liefst 3 keer raak. Plots staat hij op 10 doelpunten en is RKC een sterke Eredivisie-spits rijker. Want Min lijkt opeens overal op de juiste plek te staan met dat neusje voor het doel. Mocht RKC zich handhaven dan is de spits-positie al voorzien. Voor nu heeft Min alvast een dikke plus met de SN Sterspeler van de Week 32-trofee op zijn erelijst.

Welke ploeg was de grote uitblinker afgelopen speelronde?

  • RKC
  • PSV
  • Ajax
  • Feyenoord
  • SN Team van de Week 32
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie