‘Nooit tevreden’ PSV klaar voor eerste clash

Foto: ‘Nooit tevreden’ PSV klaar voor eerste clash

Achteroverleunen is er in Eindhoven bij regerend landskampioen PSV niet bij. Zeker niet met een fanatieke trainer als Peter Bosz aan het roer. Met zijn ploeg heeft hij de voorbereiding achter de rug onderweg naar de strijd met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. Hoe staat het ervoor bij de Brabantse topclub?

Voorbeschouwing: regerend landskampioen PSV blijft maar hameren op verbetering

Bosz lijkt met een beetje fantasie op een soort van sportieve veelvraat. Hij wil méér, méér, en het liefste héél veel méér. Prijzen om precies te zijn. De oud-prof is vastberaden om het succes van afgelopen seizoen te evenaren en indien mogelijk zelfs te overtreffen.

Tijdens het trainingskamp in het Duitse Marienfeld was hij PSV-trainer messcherp en legde de nadruk op vooruitkijken. “Het vorige seizoen was fantastisch, met mooie prestaties en een hoog puntenaantal. Maar we moeten nu verder, niemand heeft het er meer over. Streep eronder en door.” Geen hossen en polonaise meer in Eindhoven, de feestneuzen liggen weer in de kast.

Veel sterke oefentegenstanders

Zoals dat in een topsportcultuur ook hoort, realiseert men zich in Eindhoven heel erg goed. Niet voor niks besloot de technische leiding om tijdens de afgelopen voorbereidingsperiode vooral te voetballen tegen sterke opponenten als Anderlecht, Club Brugge en Valencia. “Deze wedstrijden helpen ons om direct op hoog niveau te presteren als de competitie begint”, legde Bosz hierover nog uit.

Samen met technische baas Earnest Stewart wist hij verdediger Ryan Flamingo, die afgelopen seizoen een vaste waarde was bij FC Utrecht, naar Eindhoven te halen. Het ziet er naar uit dat deze twintiger veel speelminuten zal gaan maken in het centrum van de achterhoede van de Brabanders. En dan is er nog Couhaib Driouech.

PSV’ers juichen in de met 2-1 van Valencia gewonnen oefenwedstrijd.

Drie blije partijen

Die zou tijdens de winterstop al zijn verkast naar De Herdgang, maar toen werd er geen akkoord bereikt met Excelsior over de transfersom. Dit tot grote teleurstelling van de buitenspeler zelf, die in zijn hoofd al bijkans aan voetballen was bij PSV. Tijdens de huidige transferwindow kwam het alsnog tot een overgang. Wat voor drie blije partijen zorgde: de Eindhovense club had een goede versterking erbij en Driouech had zijn droomtransfer te pakken.

Daarnaast mocht Excelsior een behoorlijk bedrag, naar verluidt dik twee miljoen euro, bijschrijven op de eigen rekening. Geld dat de Rotterdamse club goed kan gebruiken om komend seizoen vanuit de Keuken Kampioen Divisie weer zo snel als mogelijk te kunnen terugkeren naar het hoogste niveau. Peter Bosz heeft met Driouech een goede optie voor onder meer aan de linkerkant in de frontlinie.

Hirving Lozano

Daar loopt overigens ook nog de Mexicaan Hirving Lozano, maar van hem staat al vast dat hij na de winterstop zal vertrekken naar de Verenigde Staten. De kans is echter groot dat PSV nóg een extra aanvallende versterking zaal gaan binnenhalen. Belangrijk voor de technische staf is overigens ook dat Noa Lang – het laatste gedeelte van het afgelopen seizoen geblesseerd geweest – inmiddels weer aangesloten is bij de selectie.

De flankspeler is dus weer (wedstrijd)fit. Over fitheid gesproken: Bosz hamert iedere keer ook weer op het belang van fitheid en intensiteit. In het aanvalsspel dat hij pretendeert, het onder druk zetten van de tegenstanders. Maar de zestiger wil ook dat zijn spelers vaker gaan scoren vanuit standaardsituaties zoals corners en vrije trappen. Belangrijke pion hierin is international Joey Veerman met zijn goede trap.

Jerdy Schouten

De oud-FC Volendam-speler en voormalig SC Heerenveen-acteur heeft zoals altijd een vast plekje op het middenveld bij PSV. Het leek er even op dat hij zou gaan vertrekken naar het buitenland, maar die kans wordt met de dag kleiner. Datzelfde geldt voor zijn secondant in de as van het elftal Jerdy Schouten. Hij maakte erg veel indruk tijdens het afgelopen EK in Duitsland.

Ook hij is een vaste basisklant in het team van Bosz. Een formatie waarmee hij eerst Feyenoord wil verslaan, maar daarna ook wederom de titel wil gaan pakken in de Eredivisie. En dan is er nog de Champions League waar de Eindhovenaren voor gekwalificeerd zijn. Het miljoenenbal dat een nieuwe opzet heeft gekregen. “Het is apart dat je niet uit en thuis tegen dezelfde club speelt, maar het is wel bijzonder om bij de 36 beste clubs van Europa te horen.”

De PSV-coach hamert er iedere keer weer op dat “we beter moeten worden en dus zijn dan vorig seizoen”. “Anders worden we geen kampioen. De concurrentie zit niet stil, dus wij moeten ons blijven verbeteren.” Komende zondag zal voor het eerst te zien zijn hoe PSV ervoor staat als het echt om de worst gaat, tegen de grote concurrent uit Rotterdam.

Een club die echter ook daarna bijna een jaar lang ieder weekend weer diezelfde concurrent zal zijn.

PSV wint met gemak van Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:00
0+
Koeman schept duidelijkheid over Oranje-toekomst Memphis
14:54
7+
Koeman reageert op akkefietje Weghorst met gebroeders Timber
14:41
1720+
Özcan Akyol hard aangepakt na uitspraak in VI: “Onzin”
14:28
9+
Ajax kan transfervrije optie wegstrepen: PEC slaat toe
14:17
91+
Farioli laat clubloze oude bekende meetrainen bij Ajax
14:00
19+
Andere toptrainer (in wording) haalt zijn gram in Eindhoven
13:48
87+
Zorgen om Oranje-basisspeler: “Wat is er met hem aan de hand?”
13:36
48+
Spits klopt op deur Koeman: ‘Als je dat niet nastreeft, wat doe je dan hier?’
13:20
701+
‘Dit is de ware reden van ruzie Weghorst met gebroeders Timber’
13:03
1829+
‘Galatasaray wil Ajax verlossen van dure miskoop’
12:45
113+
‘Feyenoord-ingreep op komst’
12:30
26+
Van Dijk kent Oranje-rol: “Zeg ik niet graag over mezelf, maar is wel zo”
12:15
341+
‘Wijndal vertrekt tóch bij Ajax’
11:46
161+
Rai Vloet hakt knoop door over gevangenisstraf
11:30
66+
‘PEC Zwolle legt Ajax-alternatief opnieuw vast’
11:15
163+
Driessen wijst drie nieuwe Oranje-leiders aan
11:00
673+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft verrassingen voor Duitsland
10:55
159+
‘Carrièrewending voor Tom Egbers’
10:40
352+
‘Oranje-fiasco voor Brian Brobbey’
10:25
113+
Vastberaden Weghorst: “Niet ideaal, maar ik ben er klaar voor”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie