Ontsteltenis bij Modric over ‘onbegrijpelijk’ Makkelie-besluit

Luka Modric leek de grote held voor Kroatië te worden door de enige treffer te maken tegen Italië, maar in de achtste minuut van de blessuretijd scoorden de Italianen alsnog de gelijkmaker. Dat tot ontsteltenis van de Real Madrid-middenvelder, die niet begreep waar scheidsrechter Danny Makkelie die tijd vandaan haalde.

Modric hekelt bijtrekken vele blessuretijd Makkelie

Modric faalde in de tweede helft vanaf elf meter, maar scoorde even later alsnog de 1-0 voor Kroatië. Die stand leek te blijven staan tot het laatste fluitsignaal, maar diep in blessuretijd ging het nog mis voor de Kroaten. Dat zag ook Modric vanaf de bank, die vlak voor het einde gewisseld werd.

Na afloop van de wedstrijd vertelde Modric tegenover de media dit einde haast niet te kunnen geloven. “Ik weet niet wat ik moet zeggen, voetbal is soms heel wreed, dat laat vandaag maar weer zien.” De Kroaat wees vervolgens met de beschuldigende vinger naar Makkelie, die ook bakken met kritiek kreeg van de kijkers. “We verdienden niet om deze goal tegen te krijgen. Ik snap niet waar de scheidsrechter acht minuten extra tijd vandaan haalt. We verdienden niet te verliezen, maar dat biedt geen troost.”

Theoretisch gezien kan Kroatië de achtste finale nog halen, maar die kans is erg klein. Voor Modric kan zijn interlandcarrière er dan ook opzitten, die echter nog geen duidelijkheid wilde geven. “Ik hoop voor altijd te kunnen spelen, maar er komt een tijd dat ik mijn schoenen aan de wilgen hang. We gaan het zien, op dit moment is het niet de tijd voor dit onderwerp.”

Denk jij dat Modric zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor Kroatië?