Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Oranje zakt compléét door het ijs tegen Oostenrijk

Het Nederlands elftal is op dinsdagavond compleet door het ijs gezakt tegen Oostenrijk op het Europees kampioenschap in Duitsland. In het Olympiastadion kwam Oranje tot drie keer toe op achterstand. Het werd 1-0 voor de tegenstander, 2-1, 3-2 en daar bleef het bij.

Nederlands elftal bijzonder onmachtig op EK tegen Oostenrijk

Het Nederlands elftal was nog zo gewaarschuwd voor de Oostenrijkse storm, want zo beginnen de mannen van bondscoach Ralf Rangnick (grondlegger van de ‘Red Bull-school’) immers altijd. Toch leek Oranje overrompeld en werd er in het eerste kwartier bijna helemaal niet gecombineerd, om onder de druk uit te komen. Er werd ook gescoord, door een Nederlander, maar wel in het verkeerde doel: Donyell Malen was ongelukkig.

De gehele eerste helft wist Nederland zich niet op te richten en Ronald Koeman greep hard in door Joey Veerman (die grossierde in balverlies) naar de kant te halen en Xavi Simons te brengen. Desondanks keek Oranje bij rust tegen een 0-1 achterstand aan.

Het tweede bedrijf begon daarentegen flitsend, met een Cody Gakpo die alwéér tot scoren kwam op een groot toernooi. Hij kapte naar binnen en liet Patrick Pentz, de doelman van de Oostenrijkers, kansloos. Het Nederlands elftal begon meer en meer aan te dringen, maar kreeg het deksel op de neus, want in een mum van tijd werd het al weer 1-2 door een goal van Romano Schmid.

VAR-onderbreking

Wéér moest het team van Koeman in de achtervolging en wéér werd de gelijkmaker gevonden, dit keer via Memphis Depay. Aanvankelijk werd zijn doelpunt afgefloten wegens hands, maar dat was het helemaal niet, waar het arbitrale trio achter kwam na een VAR-check.

Toch liet Oranje zich het kaas nog van het brood eten, want vijf minuten na de goal van Memphis tekende Marcel Sabitzer voor het winnende doelpunt. Hij veroordeelde Nederland tot de derde plaats. Bestemming onbekend.

Scoreverloop: 0-1 (6′) D. Malen (eigen doelpunt), 1-1 (47′) C. Gakpo, 1-2 (59′) R. Schmid, 2-2 (75′) M. Depay, 2-3 (80′) M. Sabitzer