Pavlidis over AZ-afscheid: ‘Kan het amper geloven’

Foto: Pavlidis over AZ-afscheid: ‘Kan het amper geloven’

Vangelis Pavlidis speelt nu nog voor AZ, dat nog twee wedstrijden voor de boeg heeft in de Eredivisie, maar daarna neemt de Griek afscheid van de Alkmaarders. Het is immers de hoogste tijd voor een nieuwe stap, naar een topcompetitie. Dat doet hij echter zonder (hoofd)prijs.

Vangelis Pavlidis wil topscorerstitel inruilen voor teamprijs

Een jaartje geleden vertelde de spits nog aan Voetbal International: “Het zou niet goed voelen als ik vertrek zonder een hoofdprijs’, zei hij destijds. ‘Ik wil hier eerst iets winnen.” Als hij nu geconfronteerd wordt met die woorden, zegt hij: “Je weet nooit hoe het loopt in het topvoetbal, maar een prijs winnen met AZ ga ik waarschijnlijk niet meemaken. Helaas.”

“De laatste kans dit seizoen was de beker, maar dat ging mis in de kwartfinale tegen Feyenoord”, vervolgt Pavlidis. “Ik zat vanwege een schorsing op de tribune en bij het laatste fluitsignaal had ik het zwaar. Juist vanwege het besef dat een prijs winnen bij AZ niet zou gaan lukken. Ik kan amper geloven dat we in mijn drie jaar bij AZ geen enkele finale hebben gespeeld. Want deze club verdíént dat in mijn ogen.”

“Dan had ik op tennis moeten gaan”

Je krijgt niet altijd wat je verdient… “In het nationale bekertoernooi had het gemoeten en vorig jaar waren we er in de Conference League dichtbij. Heel pijnlijk, dat het niet is gelukt. Ik zou heel graag iets tastbaars voor de club achterlaten. Als spits ben ik gefocust op scoren, maar mijn betrokkenheid gaat verder dan dat alleen. Als ik persoonlijke titels belangrijker zou vinden dan een teamprijs, dan had ik op tennis moeten gaan. Ik zou een topscorerstitel met alle liefde inruilen voor een hoofdprijs met AZ. Honderd procent.”

Verdient hij een mooie transfer?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2653+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie