Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Plassen in de rust bij Oranje: enorme piek verwacht tegen Frankrijk

Foto: Plassen in de rust bij Oranje: enorme piek verwacht tegen Frankrijk

Je staat er misschien niet helemaal bij stil, maar bij wedstrijden van Oranje verwachten waterbedrijven in Nederland een piek in de rust tijdens EK-wedstrijd. Zo ook tegen Frankrijk, aangezien de Nederlanders in de pauze tijdens het duel met Polen massaal naar de wc gingen.

Waterbedrijven bereiden zich voor op Nederlanders die massaal hun plaspauze houden

Waternet (regio Amsterdam) zag dat mensen in de rust van de EK-wedstrijden tussen Polen en Nederland volop naar het toilet gingen, hun handen wasten, snel een wasje draaiden of een kop thee zetten. Ook andere waterbedrijven, van Groningen tot aan Limburg, zagen een plaspauzepiek tijdens de rust.

Vrijdag even na 21.45 uur wordt zo’n piek dan ook opnieuw verwacht. Waternet voorspelt zelfs een zeer hoge piek, omdat Oranje tegen Frankrijk speelt. “Dat is een topper voor de voetballiefhebbers”, vertelde Epco van der Meulen, Chief Operations in gesprek met NU.nl. Iedereen zit tijdens de wedstrijd aan de buis gekluisterd en gaat in de rust gauw naar de wc, verwacht hij.

WMD (Drenthe) ziet die trend ook. “Hoe spannender de wedstrijd, hoe lager het watergebruik tijdens de wedstrijd en hoe hoger de piek in de pauze en na de wedstrijd”, legde woordvoerder Andries Ophof uit.

Leidingen kwetsbaarder

De bedrijven moeten ook goed voorbereid zijn. “Grote pieken en dalen maken een leiding kwetsbaarder”, stelt Vitens-woordvoerder Rik Boggers. Dat bedrijf levert aan het grootste gedeelte van Nederland water. Maar Nederlanders hoeven zich geen zorgen te maken of ze hun boodschap wel kunnen doortrekken. De infrastructuur in Nederland is daar goed op ingericht. Bij Vitens zitten er tijdens de wedstrijd mensen achter de schermen te monitoren of alles goed verloopt, zodat ook na de wedstrijd de drinkwaterlevering doorgaat.

Ga jij altijd naar de wc tijdens de rust?

  • Ja natuurlijk, dat is het beste moment
  • Ook gewoon tijdens het spel ga ik
  • Ik kijk niet naar Oranje
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie