Preview: Real Madrid kan enorme slag slaan door FC Barcelona opnieuw te verslaan

Foto: Preview: Real Madrid kan enorme slag slaan door FC Barcelona opnieuw te verslaan

Het is weer tijd voor een van de grootste affiches in het mondiale voetbal. In Spanje nemen de twee grootmachten het voor de derde keer dit seizoen tegen elkaar op. Real Madrid hoopt de voorsprong te vergroten tot elf punten, terwijl FC Barcelona de achterstand juist wil verkleinen tot vijf punten. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op deze absolute zespuntenwedstrijd.

Estadio Santiago Bernabeu

LaLiga

21 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 april 2024 21:00.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Als recordwinnaar van de Champions League (veertien maal) is Real Madrid natuurlijk altijd een van de topfavorieten. Dat gaat nog steeds op wanneer de ploeg van coach Carlo Ancelotti het moet opnemen tegen Manchester City, de winnaar van vorig jaar. En het bleek ook wel waarom die rol ze goed past. City had de bal en probeerde een hele hoop maar aan het einde van de wedstrijd stond het 1-1 en het was toch weer Real dat de strafschoppen beter nam. De Madrilenen staan in de halve finales.

De prijzenkast lijkt sowieso aangevuld te gaan worden dit seizoen. Want met een voorsprong van acht punten op FC Barcelona is de kans ook nog eens groot dat aan het einde van de rit Ancelotti en zijn mannen met de landstitel in handen staan. Aangezien er dit seizoen alleen tweemaal van stadsgenoot Atlético werd verloren (3-1 in de Primera División en 4-2 in de Copa del Rey) lijkt Real van weinig tegenstanders wat te duchten te hoeven hebben.

En dat blijkt ook. De laatste nederlaag tegen Atlético dateert van 18 januari en sindsdien werd er elf keer gewonnen en vijfmaal gelijkgespeeld. Kijken we niet naar de Europese wedstrijden, dan werden recent achtereenvolgens Celta de Vigo (4-0), Osasuna (2-4), Athletic Bilbao (2-0) en RCD Mallorca (0-1) verslagen. In eigen huis hield Real in elf van de tweeëntwintig officiële wedstrijden de nul dit seizoen. Dat lukte bovendien in de laatste vier competitieduels in eigen huis.

Thibaut Courtois ligt er nog langdurig uit, maar ook tijdens de winst op Manchester City liet Andriy Lunin zien een prima vervanger te zijn. Achterin is David Alaba er niet bij, maar Éder Militão lijkt weer fit genoeg om te starten in plaats van Nacho Fernández. Verder is het de vraag of Dani Carvajal en Vinicius Júnior fit genoeg zijn nadat ze er doordeweeks met pijntjes afgingen. Lucas Vázquez en Brahim Díaz staan klaar om hen te vervangen, al kan Ancelotti met Joselu ook kiezen voor een pure spits.

Real Madrid houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Barcelona: teaminfo en vorm

De omgekeerde Remontada was erg teleurstellend voor FC Barcelona. Het was nota bene Paris Saint-Germain dat terugkwam van een thuisnederlaag en doorging in de Champions League. Een vroege rode kaart van Ronald Araújo leidde een 1-4-nederlaag in. Deze oorwassing in eigen huis betekent niet alleen een einde aan de Champions League-dromen van dit seizoen, maar ook dat de kans überhaupt klein is dat coach Xavi afscheid gaat nemen met eremetaal. Het moet nu neerkomen op de Primera División.

En om succes in die competitie voor elkaar te krijgen moet er nu sowieso gewonnen worden in het hol van de leeuw: uit bij Real Madrid. Want met nog zeven wedstrijden te gaan is de achterstand van acht punten een flinke. Deze moet nu verkleind worden naar vijf punten. De smadelijke CL-uitschakeling doordeweeks kan een extra motivatiefactor zijn voor Xavi om zijn mannen op scherp te krijgen. Het is erop of eronder voor Barcelona om nog een glans te kunnen geven aan dit seizoen.

Gezien de recente resultaten is het helemaal niet zo gek als Barcelona-supporters genoeg vertrouwen hebben voor deze rivalenruzie. Voor de 1-4-nederlaag tegen PSG won Barcelona namelijk zes wedstrijden op een rij. Achtereenvolgens moesten RCD Mallorca (1-0), Napoli (3-1), Atlético Madrid (0-3), Las Palmas (1-0), PSG (2-3) en Cádiz (0-1) er namelijk aan geloven. Daarnaast zijn de Catalanen in uitwedstrijden in de competitie nog ongeslagen. Alle vier de nederlagen werden in eigen huis geleden.

Nadat ze in de vorige competitiewedstrijd nog een schorsing uitzaten zijn Iñigo Martínez, João Cancelo en Robert Lewandowski nu weer beschikbaar. Vooral die laatste twee mogen rekenen op een plekje in de basisopstelling. Voorin zal Xavi een keuze gaan maken tussen João Félix en Lamine Yamal aan de rechterkant van de aanval, terwijl er centraal achterin weer een plekje zal worden ingeruimd voor de nog altijd maar zeventienjarige Pau Cubarsí.

FC Barcelona wint of speelt gelijk

Vorige ontmoetingen

Dit seizoen ontmoetten de twee rivalen elkaar al twee keer. In de competitie wist Real Madrid met 1-2 te winnen in het hol van de leeuw door een dubbelslag van Jude Bellingham. In januari stonden de twee tegenover elkaar in het kader van de Spaanse Supercopa. Nu was Vinicius Júnior de grote man. Mede door een hattrick van de Braziliaan won Real met 4-1. Van de laatste tien onderlinge duels wist Real er zes te winnen en Barcelona vier.

Wedtip Real Madrid FC Barcelona

Zoals bij elke editie van El Clásico is het lastig op voorhand te voorspellen wie er gaat winnen. Dit seizoen oogt Real Madrid wat sterker, maar het feit dat er minder rusttijd is geweest en dat Barcelona uit is op revanche kan wel eens voor een goed resultaat voor de Catalanen gaan zorgen. Hoe dan ook zullen de teams graag op zoek gaan naar een goal, met mogelijk veel doelpogingen als gevolg. Je kunt bij Unibet wedden op ‘meer dan 9,5 schoten op doel’, voor een odd van 1.83.

Meer dan 9,5 schoten op doel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:49
0+
Compliment Ten Hag aan Sancho en lacht om transfersuggestie
16:29
1+
Maatsen opnieuw in het zonnetje gezet door UEFA
16:09
27+
Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8
15:45
34+
Ten Hag lacht om transfersuggestie: “Iedere transferperiode weer…”
15:30
129+
Van der Gijp doet onthulling over Gullit én Frenkie de Jong
15:15
24+
‘FC Twente heeft Boschker-opvolger in beeld’
15:00
53+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
14:44
167+
Derksen gefileerd: “Hoe dom kun je zijn?”
14:29
155+
‘Potter voornaamste Ajax-kandidaat’: “Maar…”
14:14
241+
Vitesse deelt paar uur na start gigantische tussenstand van crowdfundingsactie
13:58
361+
‘Daley Blind-drama voor Oranje’
13:43
163+
Been doet boekje open over ‘aanstaande PSV-transfer’
13:28
692+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:13
72+
Feyenoord zwaait opvolger Hulshoff uit: “Wensen hem veel succes”
12:55
659+
‘Giménez heeft nieuwe club beet’
12:44
94+
Derksen en Van der Gijp lachen Feyenoord-optie weg: “Die nemen ze niet!”
12:29
6842+
‘Feyenoord-vertrek voor Justin Bijlow’
12:17
35+
Wéér afwijzing voor Bayern München
12:00
514+
Ajax haalt met Graham Potter échte Van Gaal-trainer binnen
11:50
1426+
‘Ajax-duo na één seizoen al op weg naar West Ham-uitgang’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie