Preview: Serie A maakt zich op voor spannende gevechten in de subtop

Foto: Preview: Serie A maakt zich op voor spannende gevechten in de subtop

Naar de strijd om het Italiaanse landskampioenschap hoeven we niet meer te kijken, want met nog vijf speelrondes te gaan pakte Internazionale de vroegste Serie A-titel ooit. Spanning is er nochtans genoeg. Zo nemen tijdens Juventus AC Milan de nummers drie en twee het tegen elkaar op. Daarnaast vecht Napoli voor een Europees ticket, thuis tegen mede-subtopper AS Roma. Wij blikken hier vooruit op deze twee wedstrijden.

Juventus AC Milan

Allianz Stadium

Serie A

27 april 2024

18:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 27 april 2024 17:55.

Het is voor Juventus natuurlijk een enorme domper om na negen landskampioenschappen op een rij nu voor de vierde keer de titel aan een andere club te laten. Maar toch was het deze week niet alleen maar kommer en kwel voor de ploeg uit Turijn. Een 2-1-nederlaag bij Lazio is normaliter niet direct een reden voor een feestje, maar wel als dit na een eerdere 2-0-overwinning genoeg is om een plekje in de finale van de Coppa Italia te veroveren. Er is dus nog altijd kans op het winnen van een prijs.

In de competitie komt de ploeg van coach Massimiliano Allegri uit een reeks waarin er vooral veel gelijkgespeeld werd, namelijk vier keer in de laatste zes duels en ook de laatste twee wedstrijden, tegen Torino (0-0) en Cagliari (2-2). Wojciech Szczęsny zal de plek van bekerkeeper Mattia Perin weer innemen. Arkadiusz Milik keerde terug met een goal tegen Lazio en Kenan Yıldız klopt ook flink op de deur, maar de kans is groot dat Federico Chiesa en Dušan Vlahović samen de aanval vormen.

Voor AC Milan is dit een week om heel snel te vergeten. Voor het eerst in de geschiedenis van het Italiaanse voetbal werd de titelstrijd bepaald tijdens de Derby della Madonnina. Helaas voor het rood-zwarte deel van Milaan was de eer echter aan de blauw-zwarten. Het doel voor de laatste vijf speelrondes van dit seizoen is inmiddels duidelijk: die tweede plek in handen houden en niet alleen de tweede club van Milaan, maar van heel Italië zijn. De kans is groot dat er daarna afscheid wordt genomen van coach Stefano Pioli.

Kijken we naar de goals voor en tegen, dan zien we snel genoeg waar het probleem van Milan ligt. Alleen Inter scoorde vaker, maar er is in de top zeven geen club die meer tegendoelpunten kreeg. Achterin zijn er genoeg problemen, aangezien Theo Hernández, Davide Calabria en Fikayo Tomori een schorsing uitzitten en Simon Kjær en Pierre Kalulu geblesseerd zijn. Malick Thiaw keert juist terug van een schorsing en zal meteen starten, net als Matteo Gabbia en Alessandro Florenzi.

Wedtip Juventus – AC Milan

Tijdens de laatste zes onderlinge ontmoetingen gebeurde het maar één keer dat beide teams tot scoren kwamen. Verwacht hier dus weinig goals. Aangezien Juventus toch iets beter in vorm is en AC Milan met een personele crisis zit is de thuisploeg de favoriet hier. We kiezen voor een combivoorspelling ‘Juventus wint en houdt de nul’. Unibet geeft je hiervoor een odd van 3.20.

Juventus wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Napoli – AS Roma

Diego Armando Maradona

Serie A

28 april 2024

18:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 april 2024 18:54.

Napoli klom de laatste jaren mooi op in de Serie A. Na een zevende, vijfde en derde plek leverde een goed seizoen vorig jaar een landskampioenschap op. Maar dit seizoen gaat het een stuk minder. Rudi Garcia en Walter Mazzarri overleefden het niet als trainer en Francesco Calzona, de bondscoach van Slowakije, werd binnengehaald om de boel recht te trekken. Voorlopig staat Napoli op een plek die recht geeft op een ticket voor de Conference League, maar Fiorentina heeft twee punten minder en een wedstrijd minder gespeeld.

De recente vorm zal geen extra vertrouwen geven voor de supporters in Napels. In de afgelopen zeven wedstrijden werd alleen met 2-4 van Monza gewonnen. De andere duels leverden drie gelijke spelen en drie nederlagen op. Mathías Oliveira ligt er al een tijdje uit bij Napoli, verder lijkt Calzona over een fitte selectie te kunnen beschikken. Na de recente 1-0-nederlaag tegen Empoli hopen invallers als Cyril Ngonge en Giacomo Raspadori op een kans om zich als basisspeler te laten zien.

AS Roma is nog altijd op jacht op de vierde plaats. Mogelijk is plek vijf al genoeg voor een ticket voor de Champions League, maar met de vierde plek zou dit definitief zeker zijn. Bologna staat voorlopig nog vier punten voor, maar in vijf wedstrijden kan een hoop veranderen. De Romeinen kropen afgelopen donderdag wat dichterbij, door het restant van de wedstrijd tegen Udinese met 1-2 te winnen. Deze werd gestaakt nadat Evan N’Dicka met ogenschijnlijke hartproblemen van het veld ging.

Het bleek gelukkig alleen om een ribbenkwetsuur te gaan, maar de schrik zat er goed in. Door deze zege heeft Roma nu vier van de laatste vijf officiële duels gewonnen. N’Dicka zal naar alle waarschijnlijkheid deze topwedstrijd nog aan zich voorbij laten gaan, waardoor coach Daniele De Rosse kan kiezen voor Chris Smalling of Gianluca Mancini als zijn vervanger. Aanvoerder Lorenzo Pellegrini en aanvaller Paulo Dybala mogen allebei rekenen op een terugkeer in de basisopstelling.

Wedtip Napoli – AS Roma

Waar Napoli alle zeilen moet bijzetten om nog wat van dit seizoen te maken, heeft AS Roma via de Serie A én de Europa League twee kansen op een ticket voor de Champions League. Overall bekeken zijn de bezoekers beter in vorm en dat zullen ze willen etaleren in Napels. Wij kiezen ervoor om bij de 1X2-voorspelling een tweetje in te vullen, waarvoor Unibet je een odd van 3.90 geeft.

AS Roma wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:30
14+
Beschonken Til laat zich gaan tijdens PSV-huldiging
20:23
38+
‘FC Barcelona-spits naar de Eredivisie’
20:14
53+
Lang waarschuwt Feyenoord tijdens PSV-feest
20:01
58+
‘Erik ten Hag-transfer aanstaande’
19:52
13+
Lieke Martens leidt PSG hoogstpersoonlijk naar zilverwerk + contract update
19:45
79+
‘Noodlijdend Vitesse bereikt doorbraak’
19:30
20+
De opstellingen van Excelsior en NEC: geen Cillessen
19:24
225+
‘Arne Slot neemt Feyenoord-spelers mee’
19:11
356+
Ajax-fans gaan los tijdens PSV-huldiging: “Sneu”
19:00
314+
‘Alex Kroes wijst Ajacied de deur’
18:50
11+
Luis Enrique ligt niet wakker van CL-doemscenario: “De zon zal blijven schijnen”
18:30
54+
De Mos lovend over Bosz en kraakt kritische noot over festiviteiten: “Hoort er niet bij”
18:10
0+
Meer bekend over vuurwerkincident PSV-fan Appie
17:50
78+
‘Nieuwe bestemming van Dumfries is bepaald’
17:30
54+
Peer Koopmeiners heeft laatste duel voor Almere City al gespeeld
17:10
698+
‘Doorbraak in onderhandelingen met beoogde Ajax-trainer’
17:00
14+
Download NU de nieuwe SoccerNews.nl-app!
16:50
134+
Ajax-sympathisant over De Kuip: ”Het is ook gewoon het mooiste stadion van Nederland”
16:45
85+
Studio Voetbal-analisten zien PSV-uitblinker vertrekken: “Eredivisie ontgroeid”
16:30
428+
100 miljoen-transfer voor PSV?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie