Preview: Super Zaterdag in de Bundesliga

Foto: Preview: Super Zaterdag in de Bundesliga

Op zaterdag staan er drie absolute topwedstrijden op het programma in Duitsland, waarbij de top zes van de Bundesliga elkaar tegenkomt. De strijd om de Europese tickets is nog onbeslist, terwijl kersvers kampioen Leverkusen ongeslagen wil blijven. Hieronder vind je informatie over deze drie duels, elk voorzien van een passende wedtip.

Bayern München – Eintracht Frankfurt

Allianz Arena

Bundesliga

27 april 2024

15:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 27 april 2024 15:53.

De laatste keer dat Bayern München geen kampioen werd in Duitsland was in 2012. Bayer Leverkusen heeft in de afgelopen weken de hegemonie van FC Hollywood doorbroken. Onder leiding van Thomas Tuchel staat de ploeg momenteel op de tweede plaats in de Bundesliga, met een achterstand van ruim veertien punten op Bayer Leverkusen. De eerste vier teams in de Bundesliga zijn verzekerd van een ticket voor de Champions League. Vanwege de nieuwe opzet van de Champions League maakt ook de vijfde plaats nog kans op een ticket.

Ondanks dat Bayern mathematisch gezien nog als vijfde kan eindige in de Bundesliga, lijkt die kans klein. Het team moet echter waakzaam blijven om de tweede plaats niet te verliezen aan Stuttgart. Afgelopen weekend behaalde Bayern een overtuigende 1-5 overwinning op Union Berlin. Eerder werd Arsenal met 1-0 verslagen in de kwartfinale van de Champions League. Hoewel Bayern München dit seizoen de Bundesliga-titel niet heeft gewonnen, heeft Harry Kane een indrukwekkend seizoen achter de rug. De Engelse topspits wist maar liefst 33 doelpunten te maken in de competitie en gaf ook nog eens 8 assists.

Eintracht Frankfurt heeft een vrij onopvallend seizoen achter de rug. De aandacht is dit jaar terecht gericht op andere teams. In de achtste finale van de DFB-Pokal werd Frankfurt uitgeschakeld door Saarbrücken. Verder nam het team deel aan de Conference League, waarin het overwinterde. Echter, in de eerste ronde na de winterstop verloor Frankfurt over twee wedstrijden van Union Saint-Gilloise. In de Bundesliga strijdt het team momenteel om de zesde plaats. De vijfde positie lijkt buiten bereik, maar een plek in de Europa League lonkt als Frankfurt deze positie weet vast te houden.

De club verkeert niet in topvorm. In de laatste vijf competitieduels werden slechts vijf punten gepakt. Van Stuttgart en Borussia Dortmund werd verloren, terwijl er gelijk werd gespeeld tegen Werder Bremen en Union Berlin. Afgelopen week boekte de club voor het eerst in lange tijd een zege, door Augsburg met 3-1 te verslaan.

Bayern München – Eintracht Frankfurt

Een van de weinige constante factoren dit seizoen bij Bayern München is Harry Kane. De Engelsman werd voor een aanzienlijk bedrag overgenomen van Tottenham Hotspur. Hoewel hij zijn eerste seizoen in Beieren anders had voorgesteld, spreken zijn statistieken voor zich. Een tip: wedden op de doelpuntenmaker, ‘Harry Kane scoort’. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.58 bij Unibet.

Harry Kane scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

RB Leipzig – Borussia Dortmund

Red Bull Arena Leipzig

Bundesliga

27 april 2024

15:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 27 april 2024 15:53.

RB Leipzig kende een uitstekende start van het seizoen door in de Duitse Supercup te winnen van Bayern München. In de Bundesliga kon de club geen potten breken, in de Duitse beker was Wolfsburg te sterk en in de Champions League werd de club uitgeschakeld door Real Madrid.

Toch zijn er ook positieve aspecten aan dit seizoen voor het team van Marco Rose. Ondanks het vertrek van veel sterkhouders afgelopen zomer, lijkt de ploeg zich opnieuw te gaan kwalificeren voor de Champions League. Bovendien hebben spelers zoals Xavi Simons, Loïs Openda en Dani Olmo laten zien dat ze zich uitstekend ontwikkelen. De laatste weken heeft dit zich vertaald in goede resultaten. De laatste nederlaag dateert van 24 februari. Sindsdien heeft Leipzig zes keer gewonnen in de Bundesliga en één keer gelijkgespeeld.

Het aanstaande duel tegen Dortmund is van groot belang, aangezien Leipzig momenteel op de vierde plaats staat met een voorsprong van twee punten op BVB. De winnaar van deze wedstrijd zal na deze speelronde de vierde positie op de ranglijst innemen.

Jarenlang werd verwacht dat Borussia Dortmund de hegemonie van Bayern München in de Bundesliga zou doorbreken. Vorig seizoen was het team van Edin Terzić erg dichtbij de titel, maar op de laatste speeldag ging het mis. Dit seizoen verloopt het niet zo soepel voor BVB in Duitsland. De club werd snel uitgeschakeld in de beker en staat slechts op de vijfde plaats in de competitie. Desondanks maakt het team nog steeds kans op de Champions League vanwege de nieuwe opzet van het toernooi. De nummer vijf van Duitsland maakt namelijk nog kans op een plek in het miljoenenbal.

Het echte succes van Dortmund ligt in de Europese competitie. De club wist verrassend genoeg eerste te worden in de poule des doods van de Champions League, met onder andere Paris Saint-Germain, AC Milan en Newcastle United. Vervolgens werden PSV en Atlético Madrid verslagen en nu staat de club komende week tegenover PSG in de halve finale van het prestigieuze toernooi. Afgelopen weekend speelde Dortmund tegen Leverkusen, waarbij de wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 1-1.

Voorspelling RB Leipzig – Borussia Dortmund

Omdat Leipzig niet langer actief is in Europa, heeft de club een relatief rustig schema, zeker in vergelijking met Dortmund. BVB staat komende week opnieuw tegenover PSG en heeft net een drukke periode met duels tegen Atlético Madrid achter de rug. De vorm van Leipzig is bovendien zo sterk dat die ploeg de favoriet is voor dit duel. Daarom is de wedtip: ‘RB Leipzig wint’, met een quotering van 1.68 bij Unibet.

RB Leipzig wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart

BayArena

Bundesliga

27 april 2024

18:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 27 april 2024 18:30.

Bayer Leverkusen heeft voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de titel in Duitsland veroverd. Onder leiding van Xabi Alonso presteert de club uitstekend, niet alleen in de Bundesliga, maar ook in de Duitse beker en de Europa League. In al deze competities heeft Leverkusen dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloren.

De club maakt nog steeds kans op een historische treble en kan hier wellicht aan toevoegen dat ze deze prijzen allemaal ongeslagen hebben behaald. Afgelopen week speelde Leverkusen gelijk tegen Dortmund in de Bundesliga. Lange tijd leek het erop dat BVB er met de overwinning vandoor zou gaan, maar in de 90+7e minuut wist Josip Stanišić de gelijkmaker te maken, waarmee de ongeslagen status van Leverkusen met minimaal een week werd doorgezet.

Leverkusen is niet de enige verrassing van dit Bundesliga-seizoen. Het VfB Stuttgart van Sebastian Hoeneß doet het geweldig en staat derde in de competitie. Afgelopen jaargang werd Hoeneß, het neefje van Uli, aangesteld bij Stuttgart om de club van degradatie te redden. Dit lukte de oefenmeester uiteindelijk. Amper een seizoen later doet de club onder leiding van hem mee om de Champions League-tickets. Met nog vier speelrondes te gaan lijkt Stuttgart zeker te zijn van het miljoenenbal, voor de eerste keer sinds 2009/2010.

Sinds februari 2024 speelde de club elf wedstrijden in de Bundesliga. Er werd afgelopen week verloren van Werder Bremen, maar verder werd er acht keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Ondanks de recente nederlaag in Bremen zit het met de vorm van Stuttgart dus wel goed. Met Serhou Guirassy hebben ze een spits rondlopen die maar blijft scoren. In 24 competitiewedstrijden heeft hij 25 keer het net gevonden. Achter Harry Kane is hij de meest scorende speler van de Bundesliga.

Wedtip Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart

Leverkusen heeft de laatste tijd een paar keer geluk gehad en is meerdere keren aan een nederlaag ontsnapt. De club lijkt dit seizoen het geluk van een kampioen te hebben. Tegen Stuttgart staat Leverkusen voor een uitdaging. Beide teams zullen vol op de aanval zullen gaan en dat resulteert vaak in veel doelpunten. Een passende weddenschap hierbij is ‘Meer dan 3,5 doelpunten’, met een quotering van 2.35 bij Unibet.

Meer dan 3,5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie