Priske zoekt nog naar beste positie van Feyenoord-sterkhouder

Foto: Priske zoekt nog naar beste positie van Feyenoord-sterkhouder

Dat Feyenoord onder de nieuwe trainer Brian Priske nog tijd nodig heeft, werd zondagavond tegen Benfica (5-0 nederlaag) wel duidelijk. Pieter Zwart van Voetbal International ging dieper in op een aantal zaken die zijn veranderd in De Kuip.

Zerrouki op plek van Wieffer, zoeken naar juiste positie Lutsharel Geertruida bij Feyenoord

Door het vertrek van Mats Wieffer is er een plek vrijgekomen op het middenveld. Vooralsnog krijgt Ramiz Zerrouki daar de voorkeur van Priske. “Zerrouki is op z’n best zoals toen tegen Atlético Madrid, wanneer hij echt voor de defensie komt te spelen en vanuit daar het spel kan verdelen”, aldus hoofdredacteur Zwart. “Zo speelde hij ook bij FC Twente: in iets grotere ruimtes en veel in de fysieke duels, waar hij misschien nog wel meer kwaliteiten heeft dan Wieffer.

Er wordt ook een kanttekening geplaatst. “Maar hij is wel minder dynamisch. Dan is de vraag ook: wie staan er om hem heen, om hem er goed uit te laten zien? In dit geval hielp het niet dat Kasanwirjo achter hem stond en Geertruida naast hem z’n slechtste wedstrijd in jaren speelde.”

Rol Geertruida

Priske sleutelt nog aan zijn 3-4-3-formatie. Zo is de coach bijvoorbeeld nog zoekende wat de beste positie voor Lutsharel Geertruida zou zijn. “Je kunt hem als wingback neerzetten, maar hij is aan de binnenkant beter dan aan de buitenkant. Dan ga je zoeken. Dan kan ik me voorstellen dat hij denkt: als rechter centrale verdediger kan hij misschien zijn aanvallende kwaliteiten minder kwijt, dus misschien kan hij op het middenveld. Dan probeer je dat, maar dat ging nu totaal fout.”

Past Geertruida eigenlijk wel in een 3-4-3 systeem?

  • Ja, tuurlijk wel
  • Niet ideaal…
315+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie