PSG kan woensdag al kampioen worden

Paris Saint-Germain mag zich bijna kampioen van Frankrijk noemen. Na de 4-1 overwinning op Olympique Lyon kan het titelfeest aanstaande woensdag al een feit worden.

Paris Saint-Germain al voor rust klaar met Olympique Lyon

PSG begon een tikkeltje stroef aan het Ligue 1-seizoen, maar heeft inmiddels weer een grote voorsprong opgebouwd. Tegen Olympique Lyon zette de formatie van Luis Enrique een nieuwe stap naar titelprolongatie. Al na drie minuten maakte de onfortuinlijke Nemanja Matic middels een ongelukkig eigen doelpunt de 1-0.

Al voor rust wist de Parijse formatie Lyon op de knieën te dwingen. Lucas Bernardo werkte vanuit een hoekschop de 2-0 binnen, waar Gonçalo Ramos zelfs de 3-0 tegen de touwen knikte. Ernest Nuamah maakte nog wel de eretreffer, maar nog voor rust maakte opnieuw Ramos de vierde PSG-treffer.

Het kampioenschap van PSG is daarmee binnen handbereik gekomen. AS Monaco staat nu op elf punten achterstand, maar winst op FC Lorient volstaat woensdag voor een nieuw titelfeest.

Scoreverloop: 1-0 (3′) N. Matic (eigen doelpunt), 2-0 (6′) L. Beraldo, 3-0 (33′) G. Ramos, 3-1 (37′) E. Nuamah, 4-1 (42′) G. Ramos