Schreuder troeft Nederlandse en Belgische clubs af in strijd om Van den Belt

Foto: Schreuder troeft Nederlandse en Belgische clubs af in strijd om Van den Belt

Thomas van den Belt speelt komend seizoen voor CD Castellón. De Spaanse ploeg, waar Dick Schreuder de hoofdtrainer is, neemt de middenvelder op huurbasis over van Feyenoord. Van den Belt had meerdere opties, maar gaat voor zijn kans op het tweede niveau van Spanje.

Thomas van der Belt verruilt Feyenoord op huurbasis voor CD Castellón

Meerdere Nederlandse en Belgische clubs waren in de markt voor Van den Belt, het komt echter tot een hereniging met Dick Schreuder. Dat meldt Voetbal International maandagmiddag. De twee werkten eerder succesvol samen bij PEC Zwolle, waar de 23-jarige middenvelder doorbrak in het betaald voetbal. Van den Belt treft met de assistent-trainers Haris Medunjanin en Johan Plat, video-analist Dennis van der Meulen en spelers Jetro Willems, Jozhua Vertrouwd en Mats Seuntjens nog heel wat meer Nederlanders.

Gepromoveerd naar tweede niveau

Eén van deze dagen vliegt Van den Belt naar Spanje om de medische testen te ondergaan. Als die goed verlopen, tekent hij een huurcontract bij Castellón en kan hij zich opmaken voor een seizoen in LaLiga 2. In het eerste jaar onder Schreuder werd Castellón immers kampioen op het derde niveau in Spanje.

Van den Belt maakte samen met Thomas Beelen vorige zomer de move van PEC naar Feyenoord. Waar laatstgenoemde zich in het elftal speelde, slaagde Van den Belt daar niet in. Hij kwam tot slechts 11 officiële duels, waarvan maar 3 als basisspeler. Onder de nieuwe trainer Brian Priske was er weinig perspectief op meer speeltijd, waardoor een verhuur voor alle partijen als beste optie werd gezien.

Verstandige keuze om voor Castellón te kiezen?

  • Vind ik wel
  • Beter in Nederland kunnen blijven
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie