‘Topkandidaat Ajax in wachtkamer na Kroes-schorsing’

Foto: ‘Topkandidaat Ajax in wachtkamer na Kroes-schorsing’

Ajax heeft Graham Potter nog niet afgeschreven om John van ‘t Schip op te volgen. Onlangs bracht Sky Sports nog naar buiten dat de Engelsman geen interesse zou hebben in de functie, maar volgens Algemeen Dagblad-journalist Johan Inan geldt Potter nog steeds als topkandidaat.

Potter bovenaan Ajax-kandidatenlijst

Dat er een streep zou zijn gezet door de naam van Potter klopt volgens Inan dan ook niet. “Zeker niet. Wat ik ervan heb begrepen is dat hij officieel nog niet heeft bedankt voor de vacature. Ajax ziet hem nog steeds als optie. Sterker nog, hij prijkt nog bovenaan het lijstje”, stelt de Ajax-watcher in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

“Het is wel zo dat de schorsing van Alex Kroes het er niet gemakkelijker op heeft gemaakt”, vervolgt Inan. “Kroes heeft zijn ‘sabbatical’ ook gebruikt om zijn toch al grote netwerk verder uit te breiden. Hij is bij verschillende topclubs in Engeland geweest, heeft de banden met bepaalde managements aangehaald en heeft ook geprobeerd meerdere managers te leren kennen. Eén daarvan was Graham Potter. Dat klikte. In de voorbije interlandperiode zaten ze weer met elkaar om tafel, daar zaten ook Kelvin de Lang en Marijn Beuker bij.”

Potter wacht op Kroes-beslissing

De schorsing van Kroes is volgens Inan dan ook een flinke streep door de rekening. “Potter had een klik met Kroes, het begon te jeuken om met Kroes aan een nieuw Ajax te bouwen. Vervolgens ziet hij Kroes geschorst worden. Maar het is niet zo dat hij de optie Ajax nu heeft afgeschoten.” Volgens de voetbaljournalist kijkt Potter voorlopig echter even de kat uit de boom. “Ik denk dat hij de boot nu even af houdt, ook om te zien hoe het nu verder gaat bij Ajax. Het is de grote vraag of hij bereid is om in te stappen als Kroes niet terugkeert. Ajax hoopt ook zonder Kroes snel weer met hem in gesprek te komen.”

Is Potter de beste kandidaat voor Ajax?

  • Ja, zou een goede zet zijn
  • Nee, ik zie liever een andere trainer
823+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie