Van der Gijp zet Oranje-international op zijn plaats: “Gaat hem niet worden”

Foto: Van der Gijp zet Oranje-international op zijn plaats: “Gaat hem niet worden”

René van der Gijp vindt dat Wout Weghorst niet te hoog van de toren moet blazen. De spits vertolkte een belangrijke rol met de winnende treffer tegen Polen en wil het liefst een basisplaats in Oranje. Toch ziet Van der Gijp dat absoluut niet zitten, die de aanvaller geschikt vindt in zijn rol als pinchhitter.

Van der Gijp tempert verwachtingen Wout Weghorst

“Die kan er niks van, maar hij is wel hartstikke fanatiek”, begint Van der Gijp aan tafel bij Vandaag Inside Oranje over Weghorst. De oud-aanvaller stelt dat de aanvaller van Burnley ook niet geschikt is voor het spelen bij grote clubs. “Toen Manchester United belde, had Wout eigenlijk gelijk op moeten hangen. Hij had moeten zeggen: Je bent verkeerd verbonden. Dat moet je niet willen.”

Van der Gijp stelt dat Weghorst de zaken echter anders bekijkt. “Maar dat doet Wout niet, Wout gaat er voetballen. En Wout denkt nu dat hij ons als land verder kan helpen.” De spits heeft zelf het geloof dat hij in aanmerking komt voor een basisplaats, maar daar denkt Van der Gijp anders over. “Dat gaat ‘m niet worden, maar dat geeft niet.”

Zirkzee boven Weghorst

De voetbalanalist is zelfs van mening dat Koeman een andere Oranje-international als tweede spits moet aanwijzen. “Dus als Depay niet speelt, durft hij (Ronald Koeman, red.) niet Zirkzee op te stellen. Maar dat zou hij wel moeten doen. Weghorst is gewoon een pinchhitter, iemand voor het laatste halfuur of twintig minuten.” Volgens Johan Derksen past die rol Weghorst ook het beste. “Hij moet genieten van de functie die hij heeft. Als de coach in paniek raakt en denkt dat ze het niet gaan redden, dan is het: god zegene de greep, Wout Weghorst erin. Dat is een paar keer goed gegaan, maar in een hele wedstrijd kan hij dat niveau helemaal niet aan.”

Is pinchhitter de beste rol voor Weghorst?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, hij kan ook prima in de basis beginnen
431+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie