Van Dijk: “Kritisch op elkaar zijn”

Foto: Van Dijk: “Kritisch op elkaar zijn”

Virgil van Dijk heeft toegegeven dat het Nederlands elftal vrijdagavond niet optimaal heeft gepresteerd. Schotland kreeg weliswaar met 4-0 klop in Amsterdam, maar de manier waarop was moeizaam te noemen.

Virgil van Dijk kritisch op Nederlands elftal

“Het voelt niet echt als een 4-0 als we eerlijk zijn”, beaamde Van Dijk na afloop voor de camera van de NOS. “We houden wel weer de nul, dat is wel belangrijk. Maar het was een stroeve pot, vooral in balbezit. Ik weet niet precies waar dat aan lag, maar het is duidelijk dat het het beter moet.”

De aanvoerder van het Nederlands elftal vond vooral de eerste helft ondermaats. “Het ging met fases wel wat beter, maar het was wel stroef. Daardoor kom je ook in omschakelmomenten waaruit zij gevaarlijk worden. Misschien spelen we soms te gehaast, dat kan een verklaring zijn. Zij zetten ook wel goed druk vond ik, maar wij hebben genoeg kwaliteit om ons onder hun druk uit te kunnen spelen.”

Werk aan de winkel bij Oranje

“Uiteindelijk winnen we met 4-0, maar er is genoeg werk aan de winkel. Dat is duidelijk”, zo vervolgde Van Dijk zijn verhaal in de Johan Cruijff ArenA. “We gaan het goed analyseren en dat is ook nodig. Er zijn genoeg dingen die we moeten verbeteren, die echt beter moeten, als we iets willen betekenen straks op het EK.”

Dinsdagavond wacht een nieuwe test: Duitsland-uit. “Dinsdag zullen we het beter moeten doen, want dan worden die fouten die we vanavond maakten wel afgestraft denk ik. We moeten kritisch op elkaar zijn, dat zullen we ook zeker zijn de komende dagen.”

Heb je deze zomer vertrouwen in Oranje?

  • Ja
  • Nee
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie