Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Dijk reageert: kritiek op Oranje terecht?

Foto: Van Dijk reageert: kritiek op Oranje terecht?

Met vier punten uit twee wedstrijden is Oranje prima begonnen aan het EK in Duitsland. Virgil van Dijk geeft desondanks toe dat er nog voldoende werk aan de winkel is.

Virgil van Dijk neemt niet alle kritiek serieus

Na de EK-wedstrijd tegen Frankrijk (0-0) ontstond er kritiek op het Nederlands elftal. “Ik begrijp het allemaal wel, hoor”, vertelt Van Dijk aan Voetbal International. “Wij willen ook winnen en het liefste met goed voetbal, alleen heb je altijd te maken met weerstand. Dat we de nul hebben weten te houden, geeft heel veel vertrouwen, maar aan de bal en qua druk zetten, was het matig. Dat heeft te maken met het feit dat we tegen een goed Frankrijk speelden, vind ik.”

Oranje gaat aan de slag om de mindere punten te verbeteren. “Maar de realiteit is ook: vier punten na twee wedstrijden. Dat is niet slecht”, weet Van Dijk. Of de kritiek evenredig is na een punt tegen de topfavoriet? “Hoe je ernaar kijkt, ligt aan op welke manier jezelf in het leven staat. Jullie journalisten zijn niet per se negatief, maar zoeken we iets om het over te hebben. Nou, daarmee kunnen wij wel leven.”

Van Dijk voegt toe: “Iedereen mag zijn mening hebben, daaraan kunnen wij inderdaad toch niks veranderen. Er is een groep mensen die zegt: ‘Binnen twee weken zijn ze weer in Nederland’. En er zijn mensen met heel hoge verwachtingen, die geloven dat we Europees kampioen kunnen worden. Als wij naar iedereen moeten luisteren, blijven we heen en weer gaan in onze gevoelens. Dus kijk en luister ik weinig, al ligt het er wel aan wíé wat zegt.”

Eens met Van Dijk?

  • Ja
  • Nee
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie