Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft verrassingen voor Duitsland

Foto: Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft verrassingen voor Duitsland

Het Nederlands elftal vervolgt de Nations League dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA tegen Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman kiest ook na de klinkende overwinning op Bosnië en Herzegovina (5-2) niet voor dezelfde elf mannen. In de basis gaat sowieso spits Brian Brobbey starten, zo onthulde Koeman al. Wie zijn de anderen?

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Duitsland in de Nations League

Koeman speelde zaterdagavond in de openingsronde van Groep 3 in League A in zijn beste opstelling van het moment. Stefan de Vrij en Frenkie de Jong zijn geblesseerd, maar zullen normaal gesproken gelijk in het basisteam staan als ze fit zijn. Tegen de Bosniërs stond de volgende formatie opgesteld: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Gravenberch; Simons, Zirkzee, Gakpo.

Achterin is het wel duidelijk hoe Koeman het voor zich ziet. Terwijl dat de linie is waar het bulkt van het talent, zijn de eerste vier normaal gesproken wel bekend met Bart Verbruggen in het doel en de opkomende backs Denzel Dumfries en Nathan Aké. Aanvoerder Virgil van Dijk is, naar eigen zeggen, nog altijd “de grote leider“. De bondscoach ziet dat ook zo en ziet in De Vrij de perfecte partner van de Liverpool-verdediger. De Internazionale-man kampt met een blessure, maar heeft op het EK bewezen dat hij terecht eerste keus is onder Koeman.

De opstelling van Oranje tegen Bosnië en Herzegovina. Ronald Koeman zal deze formatie tegen Duitsland op enkele posities wijzigen.

Geertruida krijgt kans op positie van De Vrij

Op de positie van De Vrij zal is Koeman zoekende. De Ligt kreeg de kans, maar ging in de fout. Toch vindt de bondscoach naar eigen zeggen dat we daar niet “te dramatisch” over moeten doen. Bij de persconferentie maandagmiddag gaf hij dan ook vast prijs dat De Ligt opnieuw de kans krijgt achterin.

Op het middenveld zijn Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders zeker van een basisplek. Koeman wil dat duo niet uit elkaar halen en wil die samenwerking er juist verder inslijpen. Ryan Gravenberch deed het uitstekend tegen Bosnië en Herzegovina, maar zal deze keer niet vanaf het begin spelen. Quinten Timber krijgt de kans om zich te laten zien in de Oranje-basis.

Buitenspelers blijven staan tegen Duitsland

Voorin kunnen Xavi Simons en Cody Gakpo rekenen op een startplaats. De ene is het grootste Oranje-talent en Koeman blijft hopen dat Simons’ brille ook in het Nederlands elftal tot uiting komt. Dat ging al heel goed in de laatste wedstrijden op het EK en in de Nations League moet zich dat verder ontwikkelen. Gakpo presteert juist beter bij Oranje dan bij zijn club Liverpool en wordt als een van de eersten op het Oranje-bord geschreven.

In de spits wordt het tot slot dus Brian Brobbey. Na de 5-2 overwinning, waarin Zirkzee scoorde, verklapte Koeman al dat niet de Manchester United-spits, maar de aanvaller van Ajax tegen Duitsland gaat starten. “Ik wil beiden vanaf het begin zien. De keuze om Joshua nu te laten spelen en Brian tegen Duitsland heeft ook met de tegenstander te maken. Deze twee wedstrijden geven mij de mogelijkheid om te wisselen en uiteindelijk wil je dan natuurlijk naar een vaste spits.”

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Duitsland (1-4-3-3)

Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Q. Timber; Simons, Brobbey, Gakpo.

Had jij Zirkzee ook gewisseld?

  • Ja, daar zijn deze wedstrijden voor
  • Nee, geen reden voor
2941+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
111+
‘Oranje-terugkeer voor Memphis Depay’
23:30
61+
Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn
23:15
28+
Op welke zender kijk je Juventus – PSV?
23:00
70+
Vermoedelijke opstelling PSV: ‘Bosz neemt Noa Lang-besluit’
22:50
285+
‘Dennis Bergkamp heeft nieuwe job beet’
22:40
47+
Kieft schenkt klare wijn over Noa Lang
22:25
132+
‘Barcelona gaat voor Frenkie de Jong-vervanger’
22:10
202+
‘Vet probleem’ voor PSV tegen Juventus
21:57
11+
FC Emmen geeft driemaal voorsprong uit handen, Helmond Sport blijft op valreep koploper
21:28
108+
Ten Hag ook in League Cup keihard voor Antony
21:14
59+
“Noa Lang doet me denken aan Sjaak Swart”
20:46
52+
Angst voor Haaland: “Echt onmogelijk”
20:31
263+
‘Zorgen om Priske: code oranje bij Feyenoord’
20:15
75+
“Ajax is voor het theater in het leven geroepen”
19:49
646+
Telegraaf doet onthulling over Klaassen-deal
19:30
95+
Bosz verwacht veel van PSV: “Verder dan vorig seizoen”
19:12
318+
Priske maakt ‘grote fout’: “Ik zag Bijlow ook kijken”
18:47
14+
Van Dijk droomt van CL-succes met Liverpool
18:29
322+
Priske ontvangt geweldig nieuws in aanloop naar Leverkusen-thuis
18:13
114+
Bosz komt met nieuws over Lang
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie