Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Schotland: Koeman gaat voor dubbel schokeffect

Foto: Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Schotland: Koeman gaat voor dubbel schokeffect

Het Nederlands elftal is aangekomen bij de laatste testwedstrijden voor het EK 2024 in Duitsland. In de Johan Cruijff ArenA wacht vrijdagavond om 20.45 uur Schotland en dinsdag speelt Oranje in Frankfurt tegen het EK-gastland. Bondscoach Ronald Koeman gaat in de eerste test gelijk voor een dubbel schokeffect.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Schotland: Wijnaldum en Depay gelijk in basis bij terugkeer

Want niet alleen wekte het selecteren van Georginio Wijnaldum veel verbazing, ook het niet oproepen van een vervanger voor de ontbrekende aanvallers Joshua Zirkzee en Brian Brobbey zorgden voor gefronste wenkbrauwen. Maar wie Koeman al langer kent weet dat hij simpelweg geen andere opties ziet en niet houdt van testen.

Daarom zijn dit ook niet echts tests voor de bondscoach, maar meer de momenten om de laatste spelpatronen erin te slijpen. In het moderne 5-3-2-systeem is vooral plaats voor de ‘oude garde’ aangevuld met de mannen waar Koeman het laatste jaar op is durven gaan bouwen. Wijnaldum en Memphis Depay horen bij die eerste categorie. Zij ontbloemden in de vorige bondscoachperiode van Koeman als supertandem, met veel doelpunten tot gevolg. Wijnaldum was even buiten beeld geraakt na zijn shockerende transfer naar Saudi-Arabië. Na een bezoekje en nu Koeman weet dat de gemoederen enigszins bedaard zijn vindt hij het tijd om zijn ‘lievelingetje’, want zo kunnen we Wijnaldum inmiddels wel omschrijven, weer op te roepen.

Depay doet voldoende bij Atlético voor basisplaats Oranje

Depay keert na blessureleed en gebrek aan speeltijd bij Atlético Madrid ook weer terug in het Nederlands elftal. Nadat hij weer fit was krijgt hij af en toe de kans van Diego Simeone en dat doet hij steeds beter. Zo viel hij in tegen Internazionale in de Champions League en maakte hij de belangrijke 2-1 in de 87ste minuut. Reden voor Koeman om de sterspeler van zijn eerste periode er gelijk weer bij te halen.

Zij kunnen ook gelijk op een basisplaats rekenen. Want Koeman houdt dan wel niet van oefenwedstrijden en experimenten, dit doet hij wel. Daarbij moet gezegd worden dat hij dit waarschijnlijk niet als een test of proef ziet, want Depay en Wijnaldum hebben hem in Oranje nooit teleurgesteld.

Achterste blok lijkt zeker van EK

In het doel lijkt Bart Verbruggen de voorkeur te krijgen voor Mark Flekken. Hij mag de belangrijkere wedstrijd tegen Duitsland keepen, Flekken staat onder de lat tegen Schotland. Verder staat het achterste vijfmansblok wel vast. Denzel Dumfries (rechts) en Quilindschy Hartman (links) zijn de wingbacks. Die laatste is alleen niet fit genoeg voor Schotland en ‘oude garde speler’ Daley Blind mag daarom hopen op een basisplek. Het supertrio centraal achterin bestaat normaal gesproken uit Virgil van Dijk, Nathan Aké en Stefan de Vrij. Laatstgenoemde moest echter ook geblesseerd afhaken, waardoor Lutsharel Geertruida om de hoek komt kijken.

Op het middenveld wordt het spannend, maar lijken Mats Wieffer en Tijjani Reijnders zich te mogen gaan opmaken voor een basisplaats. Met de tandem Wijnaldum-Depay is er dan nog voorin plek voor Cody Gakpo. Xavi Simons wordt de dupe van het dubbele schokeffect van Koeman. Vrijdagavond weten we wat dat teweegbrengt.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Schotland (5-3-2)

Flekken; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké, Blind; Wieffer, Reijnders, Wijnaldum; Depay, Gakpo.

Zou jij Wijnaldum en Depay er ook gelijk in zetten?

  • Ja, mooi tandem
  • Nee, Wijnaldum wel, Depay niet
  • Nee, Depay wel, Wijnaldum niet
  • Nee, allebei niet
4170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:13
0+
Girona wint nadat doelman op bijzondere wijze penalty stopt
16:49
14+
Tuchel neemt woorden Hoeness hoog op: “Dit raakt mij als trainer”
16:28
50+
Bizarre beelden: flinke ruzie tussen Klopp en Salah aan de zijlijn
16:06
409+
‘Feyenoorder-steunpilaar verklapt transfer naar Liverpool’
15:43
17+
Liverpool kan titel definitief vergeten na nieuwe uitglijder
15:18
94+
“Slot brengt aanvallend, heavy metal-voetbal naar Liverpool”
14:54
96+
‘Feyenoord haalt talent op in Frankrijk’
14:32
71+
Na blauwtje is Bayern nóg meer onder indruk van droomkandidaat
14:11
17+
Hofs blijft optimistisch tijdens crisis: “Iedereen staat achter de club”
14:00
132+
Schreuder voor Slot, PROMOTIE voor Kroes | Twee Viertje met Aad #80
13:48
477+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
13:33
450+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
13:16
345+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
13:00
410+
‘Slot neemt Feyenoord-verdediger mee naar Liverpool’
12:45
74+
Slot gewaarschuwd voor Ten Hag-scenario
12:30
357+
‘Barcelona meldt zich met 70 miljoen bij Slot’
12:15
773+
‘Koeman passeert Oranje-lichtgewicht’
12:00
200+
Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans
11:55
194+
Hartverwarmend gebaar Steven Berghuis
11:40
8787+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie