Voorbeschouwing Ajax – Vojvodina: Officieel debuut Farioli in belangrijke Europese wedstrijd

Foto: Voorbeschouwing Ajax – Vojvodina: Officieel debuut Farioli in belangrijke Europese wedstrijd

Ajax speelt donderdagavond tegen Vojvodina uit Servië in de tweede voorronde van de Europa League. Hoewel het voorseizoen nog bezig is, staat er voor de Amsterdammers al een cruciale wedstrijd op het programma. Om 20.30 uur begint de eerste wedstrijd van dit tweeluik in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax: teaminfo en vorm

Sinds het vertrek van Erik ten Hag heeft Ajax een aantal turbulente seizoenen doorgemaakt. De opvolgers van Ten Hag hebben geen van allen kunnen overtuigen. Technisch directeur Sven Mislintat maakte de situatie nog wat erger. Ajax slaat nu met Francesco Farioli een nieuwe weg in. Deze jonge Italiaanse coach past binnen de Ajax-filosofie, maar moet zich nog bewijzen op het hoogste niveau. Farioli is namelijk pas enkele jaren hoofdtrainer en slechts 35 jaar oud.

In de vijf oefenwedstrijden die Ajax tot nu toe heeft gespeeld zijn de ideeën van Farioli al zichtbaar. Hoewel het nog niet altijd soepel verloopt, komt zijn visie naar voren. Dit Ajax wil geduldig opbouwen en gebruikt de backs als extra middenvelders tijdens de opbouw. De buitenspelers moeten voor diepte zorgen en het spel versnellen waar mogelijk. Zoals eerder vermeld, lukt dit nog niet altijd. In de eerste oefenwedstrijd werd er bijvoorbeeld met 0-1 verloren van PEC Zwolle.

Na deze nederlaag volgden vier overwinningen: St. Truidense V.V.(4-0), Rangers (2-1), Al Wasl (2-1) en Olympiakos (1-0) werden allemaal verslagen. Toch zijn er nog voldoende twijfels over Ajax. Is deze selectie al sterk genoeg om van de Servische tegenstander te winnen? En wie staat er precies onder de lat? Farioli lijkt te kiezen voor een verrassende doelman tegen Vojvodina.

Blessures en schorsingen

Farioli kan beschikken over een relatief frisse selectie. Gerónimo Rulli is afwezig vanwege zijn deelname aan de Olympische Spelen, terwijl Steven Bergwijn en Brian Brobbey vanwege het EK nog niet bij de selectie zijn.

Vojvodina: teaminfo en vorm

Vojvodina eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Servische competitie, met een aanzienlijke achterstand van 27 punten op kampioen Rode Ster Belgrado. Het scheelde echter niet veel of Vojvodina was als vijfde geëindigd; Radnicki behaalde namelijk hetzelfde aantal punten, maar door een beter doelsaldo eindigde Vojvodina als vierde.

De Servische club heeft het voordeel dat het voorseizoen al voorbij is. Vojvodina speelde afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen en won met 1-3 van Tekstilac. Het merendeel van de selectie van Vojvodina bestaat uit Servische spelers, waar geen erg bekende namen tussen zitten. De spelers zullen fit aan de wedstrijd verschijnen, aangezien de meeste al aardig wat wedstrijdritme op hebben gedaan.

Blessures en schorsingen

Net als bij Ajax beschikt de trainer van Vajvodina over een fitte selectie.

Onderlinge ontmoetingen

De twee hebben het nog nooit tegen elkaar opgenomen.

Conclusie

Ajax is de favoriet voor dit duel. Ondanks het feit dat Farioli nog niet over elke speler binnen de selectie kan beschikken, moet Ajax deze wedstrijd winnen. In eigen huis moet de eerste stap richting herstel gezet worden om de fans massaal achter Farioli te krijgen.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Ajax – Vajvodina.

Wat wordt de uitslag?

  • Overwinning Ajax
  • Gelijkspel
  • Vojvodina wint
244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie