Voorbeschouwing: AS Roma krijgt bezoek van Juventus is Italiaanse topper

Foto: Voorbeschouwing: AS Roma krijgt bezoek van Juventus is Italiaanse topper

Met nog vier speelrondes te gaan in de Serie A, is de strijd om de Champions League-tickets intens. AS Roma en Juventus staan op het punt elkaar te ontmoeten in een echte Italiaanse topwedstrijd. Het resultaat van dit wedstrijd kan van grote invloed zijn op de eindrangschikking van beide teams, en daarmee de verdeling van de Champions League-tickets komend seizoen. Wedtips en informatie over de wedstrijd vind je hier.

Stadio Olimpico, Rome

Serie A

5 mei 2024

20:45

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 mei 2024 20:55.

AS Roma: teaminfo en vorm

Daniele De Rossi heeft een indrukwekkende prestatie geleverd met AS Roma, waarbij de club momenteel op de vijfde plaats staat in de Serie A. Eerder dit seizoen leek deze positie buiten bereik, maar na het ontslag van José Mourinho is AS Roma opgeklommen naar een vijfde positie. Dit volstaat voor een Champions League-ticket voor het komende seizoen, gezien de nieuwe UEFA-regels die de nummer vijf van Italië recht geeft op deelname aan het toernooi.

Echter, de ploeg uit Rome moet alert blijven, aangezien Atalanta Bergamo slechts twee punten achter staat en nog een wedstrijd tegoed heeft. Bij een reeks overwinningen kan Atalanta Roma overtreffen in de ranglijst. Voor De Rossi en zijn team is het daarom van groot belang om geen wedstrijden meer te verliezen. Een andere mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de Champions League is via de Europa League. De winnaar van dit toernooi plaatst zich automatisch voor het miljoenenbal. Deze optie lijkt lastig te worden voor AS Roma, gezien de 0-2 nederlaag tegen Bayer Leverkusen in de halve finale.

De fans van Roma kijken uit naar de magie van Paulo Dybala. De Argentijnse aanvaller heeft al 13 doelpunten gescoord en 9 assists gegeven in de Serie A. Er zijn maar weinig tegenstanders die Dybala gedurende de hele wedstrijd tegen kunnen houden. Hoewel Dybala op sommige momenten afwezig kan zijn, heeft hij slechts één moment nodig om het verschil te maken. Voor de Argentijn is dit een speciale ontmoeting, want hij heeft jarenlang voor Juventus gespeeld.

Paulo Dybala scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Juventus: teaminfo en vorm

Hoewel Juventus onder leiding van Massimiliano Allegri niet altijd spectaculair speelt, slaagt hij er toch vaak in om het team naar overwinningen te leiden. Lange tijd bleef De Oude Dame in de race met Internazionale dit seizoen, maar in maart en april zakte de vorm van Juventus weg, waardoor Internazionale uitliep. AC Milan haalde Juventus ook in, waardoor de club momenteel op de derde plaats staat in de Serie A. Het Champions League-ticket is normaal gesproken wel veilig voor Juventus: de club lijkt zich vooral te moeten richten op het behoud van plaats drie.

Om het seizoen nog enige glans te geven, heeft het team van Allegri over twee weken de mogelijkheid om de Coppa Italia te winnen. Ondanks een 2-1 nederlaag tegen Lazio in de halve finale, plaatste Juventus zich voor de finale na een eerdere 2-0 overwinning. De laatste overwinning van Juventus dateert van 7 mei. In de laatste vier wedstrijden werd er verloren van Lazio en gelijkgespeeld tegen Torino, Cagliari en AC Milan.

Dušan Vlahović is met 16 doelpunten de topscorer van Juventus. De 24-jarige spits, die vorig seizoen veel geblesseerd was, laat dit seizoen weer regelmatig zien waarom Juventus zoveel geld voor hem heeft betaald. Het lijkt er echter op dat Juventus te weinig creatieve spelers om Vlahović heen heeft staan. Hoewel spelers als Adrien Rabiot, Manuel Locatelli en Andrea Cambiaso van waarde zijn, wordt in Turijn toch een echte spelverdeler gemist.

Minder dan 2,5 doelpunten

Vorige ontmoetingen

Eerder dit seizoen behaalde Juventus een 1-0 overwinning op AS Roma. Sinds 2022 is de uitkomst van deze ontmoetingen onvoorspelbaar geweest. Juventus heeft sindsdien tweemaal gewonnen, AS Roma één keer en de resterende wedstrijd eindigde in een gelijkspel. In de laatste drie confrontaties zijn er slechts vier doelpunten gevallen. De recente geschiedenis heeft aangetoond dat deze ontmoeting niet bekend staat om doelpuntrijke wedstrijden.

Wedtip AS Roma – Juventus

Volgens de bookmakers zijn AS Roma en Juventus aan elkaar gewaagd. AS Roma heeft het nadeel dat de spelers op donderdagavond al een wedstrijd hebben gespeeld. Desondanks is de vorm van Roma positiever dan die van Juventus. Op Unibet is het mogelijk om in te zetten op ‘AS Roma wint’ met een quotering van 2.95.

AS Roma wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie