Voorbeschouwing Brann – Go Ahead Eagles: Nederlands feestje in Noorwegen?

Foto: Voorbeschouwing Brann – Go Ahead Eagles: Nederlands feestje in Noorwegen?

Go Ahead Eagles kan nog altijd de tweede kwalificatieronde van de Conference League overleven. De club uit Deventer speelde vorige week in de eerste wedstrijd 0-0 tegen het Noorse SK Brann. Op donderdagavond staat de returnwedstrijd in Noorwegen op het programma. De winnaar van dit duel gaat door naar de volgende kwalificatieronde en komt een stap dichter bij deelname aan de Conference League. In deze voorbeschouwing vind je informatie over het aankomende duel.

Brann: teaminfo en vorm

Vorige week ontmoetten Brann en Go Ahead Eagles elkaar al in Deventer, waar het duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Beide teams moeten nu winnen om door te gaan. Bij een gelijkspel in Noorwegen volgt een verlenging en mogelijk een strafschoppenserie. Met deze wetenschap zullen beide teams in Bergen vol voor de overwinning gaan. Voor Brann was een gelijkspel in Deventer een acceptabele uitslag. De Noorse club heeft nu het thuisvoordeel en de druk ligt voornamelijk bij hen.

De opzet van de Noorse voetbalcompetitie verschilt van de Nederlandse vanwege de strenge winters in Noorwegen, waardoor het seizoen anders loopt dan in de meeste Europese competities. Brann heeft inmiddels 17 competitieduels gespeeld in de Eliteserien. Tussen de twee wedstrijden tegen Go Ahead hoefde Brann geen competitieduel te spelen, maar de spelers hebben wel meer wedstrijdritme dan Go Ahead. Trainer Eirik Horneland heeft echter geen natuurlijke doelpuntenmaker in zijn selectie. In de competitie is aanvaller Aune Heggebo de clubtopscorer met zes doelpunten, gevolgd door linksachter Joachim Soltvedt met vijf treffers.

Blessures en schorsingen

Horneland moet het in de wedstrijd tegen Go Ahead doen zonder rechtsbuiten Moonga Simba, jonge middenvelder Niklas Jensen Wassberg en linksback Jonas Torsvik.

Go Ahead Eagles: teaminfo en vorm

Trainer Paul Simonis van Go Ahead Eagles heeft de taak om Europees voetbal voor zijn club definitief veilig te stellen na het vertrek van succestrainer René Hake naar Manchester United. Go Ahead begon de eerste wedstrijd in eigen huis tegen Brann en hoopte op een goede uitgangspositie. Voor het eerst in bijna zestig jaar werd er een Europees duel gespeeld in de Adelaarshorst. Hoewel Go Ahead de bovenliggende partij was, kon het dit niet omzetten in doelpunten. Het gelijkspel biedt nog steeds kansen voor de club uit Deventer, maar ook voor Brann.

Een smet op de wedstrijd in Deventer was de rode kaart voor Eric Llansana in de laatste minuten, na een overtreding op een doorgebroken tegenstander. Simonis zal het in Noorwegen dus zonder Llansana moeten doen. Verder zullen de ogen gericht zijn op Bobby Adekanye, een van de weinige sterkhouders van afgelopen seizoen die nog niet is vertrokken bij Go Ahead. Hij creëerde in de eerste wedstrijd kansen en was zelf bijna trefzeker.

Blessures en schorsingen

Llansana mag niet meedoen tegen Brann door een rode kaart in het vorige duel.

Onderlinge ontmoetingen

De twee kwamen elkaar tot het vorig duel nog nooit eerder tegen in een wedstrijd.

Conclusie

Beide teams weten dat zij moeten winnen. De winnaar zal in de volgende ronde spelen tegen Valur of St. Mirren. Go Ahead liet in de Adelaarshorst zien de betere partij te zijn, maar kan het dit ook in Bergen laten zien?

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Brann – Go Ahead Eagles.

Gaat Go Ahead door in Europa?

  • Ja, er wordt gewonnen
  • Nee, Brann gaat winnen
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie