Voorbeschouwing Duitsland – Hongarije: Winnen de Duitsers ook hun tweede EK-duel?

Foto: Voorbeschouwing Duitsland – Hongarije: Winnen de Duitsers ook hun tweede EK-duel?

Gastland Duitsland beleefde vrijdagavond een droomstart door het arme Schotland met maar liefst 5-1 te verslaan in de openingswedstrijd van het EK. In hun tweede groepswedstrijd wacht echter een ontmoeting met Hongarije. De Oost-Europeanen staan na hun eerste groepswedstrijd nog met lege handen en moeten woensdagavond dus minimaal een punt pakken om hun kansen op een plek in de achtste finales levend te houden. In deze voorbeschouwing blikken we alvast vooruit op deze EK-kraker in Stuttgart!

Stand in de groep

Al direct na de eerste speelronde is een duidelijke afsplitsing zichtbaar in Groep A. Duitsland en Zwitserland wonnen allebei hun openingswedstrijd en gaan hoogstwaarschijnlijk strijden om groepswinst. Voor de verliezers Hongarije en Schotland is het echter alarmfase rood. Beide landen moeten in de resterende twee groepsduels namelijk volop punten gaan pakken om zich wellicht als een van de beste nummers drie alsnog te plaatsen voor de achtste finales van het EK.

🇩🇪 Duitsland: teaminfo en vorm

Natuurlijk was Duitsland vooraf al de grote favoriet tegen Schotland. Dat onze oosterburen in de openingswedstrijd van het EK echter zó sterk voor de dag kwamen, hadden maar weinig voetbalkenners zien aankomen. Het gastland had in de openingswedstrijd totaal geen last van EK-zenuwen en walste met maar liefst 5-1 over Schotland heen. De jonkies Florian Wirtz en Jamal Musiala waren de grote uitblinkers namens Duitsland, maar ook oudgediende Toni Kroos kon terugkijken op een ijzersterke wedstrijd.

Duitsland speelde Schotse ploeg net zo dronken als hun fans op de tribune, maar natuurlijk maakt een zwaluw nog geen zomer. “Deze 5-1 is een statement, maar tegelijkertijd ook pas de eerste stap,” aldus Kai Havertz. Zelfvertrouwen en een goede moraal zijn echter enorm belangrijk in het voetbal. Nog geen jaar geleden verloor Die Mannschaft voor eigen publiek van landen als Japan en Colombia en hielden de Duitse voetbalfans hun hart vast voor het aanstaande EK. Die negatieve sfeer van toen hebben de Duitsers inmiddels helemaal weggespoeld.

Duitsland voelt weer vertrouwen, dus de verwachting is dat Julian Nagelsmann grotendeels zal vasthouden aan dezelfde basiself. Bij een overwinning op Hongarije is het land verzekerd van een plaats in de achtste finales en ook bij een gelijkspel is er geen man overboord. De Duitsers zijn echter totaal niet te spreken over de aanstelling van onze eigen Danny Makkelie als scheidsrechter. Onder zijn leiding zijn zij in twee duels op grote toernooien nog zonder overwinning en ook in clubverband hadden de Duitse internationals het in het verleden regelmatig met hem aan de stok. Emre Can beschuldigde Makkelie zelfs al eens arrogantie.

Blessures en schorsingen

Bij Duitsland is iedereen fit. Nagelsmann heeft dus met zijn volledige selectie kunnen trainen.

Wel staan er enkele spelers op scherp Jonathan Tah en Robert Andrich werden in de EK-openingswedstrijd op de bon geslingerd en zijn daarom bij een volgende gele kaart geschorst.

🇭🇺 Hongarije: teaminfo en vorm

Hongarije moet vrezen voor een vroegtijdig afscheid van het EK. Zwitserland bleek zaterdagmiddag met 3-1 een maatje te groot voor de ploeg van bondscoach Marco Rossi. De Magyaren beten met name in de tweede helft echter wel flink van zich af en zullen ook tegen Duitsland ongetwijfeld weer met het mes tussen de tanden aan de aftrap staan. Hongarije moet immers minimaal een punt pakken om een plek in de achtste finales niet uit het zicht te verliezen.

Natuurlijk is Hongarije woensdagavond de onbetwiste underdog, maar dat is wel een rol die het land doorgaans prima ligt. Zo won het twee jaar geleden in de Nations League nog tweemaal van Engeland, inclusief een historische 0-4 overwinning in Wolverhampton. Bovendien eindigde het in de EK-kwalificatiereeks als groepswinnaar, boven het Servië van Dusan Tadic.

De Hongaarse hoop is woensdagavond vooral weer gevestigd op Dominik Szoboszlai, de absolute ster van deze ploeg. Met onder meer Willi Orban, Milos Kerkez en Roland Sallai beschikt Hongarije echter over meer wapens om Duitsland pijn te doen. We mogen de Hongaren dus zeker nog niet afschrijven.

Blessures en schorsingen

Voor de medische staf is dit EK tot dusverre een soort vakantie, want de Hongaarse ziekenboeg is helemaal leeg. Rossi kan er daarom voor kiezen om met dezelfde elf namen te beginnen als afgelopen zaterdag tegen Zwitserland.

Attila Szalai en Bendeguz Bolla moeten woensdagavond echter op hun tellen passen. Zij pakten dit EK namelijk al een gele kaart en zijn bij een nieuwe prent tegen Duitsland geschorst voor de laatste – en misschien wel beslissende – groepswedstrijd tegen Schotland

Onderlinge ontmoetingen

De onderlinge balans zal je misschien verbazen. Met ieder drie overwinningen plus twee gelijke spelen hielden Duitsland en Hongarije elkaar in hun acht voorgaande ontmoetingen namelijk precies in balans. In de laatste zes wedstrijden op Duitse bodem hoefden de Hongaren zich zelfs maar één keer gewonnen te geven, inclusief een 2-2 gelijkspel in München op het EK van 2020. Hongarije kwam in dat duel tot tweemaal toe op voorsprong van Adam Szalai en Andras Schäfer, maar Duitsland kwam net zo vaak weer langszij via goals van Kai Havertz en Leon Goretzka.

Verwachte opstellingen Duitsland en Hongarije

Conclusie

Met de Duitse masterclass van afgelopen vrijdag in het achterhoofd is de verwachting dat onze oosterburen zich woensdagavond comfortabel gaan plaatsen voor de achtste finales van het EK. Hongarije heeft echter elf strijders op het veld staan en zal zich niet zo makkelijk gewonnen geven en vecht voor zijn laatste kans. Wij verwachten daarom dat Hongarije zich weliswaar niet zo makkelijk gewonnen zal geven als Schotland, al rekenen wij uiteindelijk toch op een degelijke overwinning voor Duitsland.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Duitsland – Hongarije!

Plaatst Duitsland zich woensdagavond voor de achtste finales?

  • Natuurlijk! Duitsland gaat deze wedstrijd winnen en komt op zes punten.
  • Nee, nog niet. Duitsland verslikt zich in Hongarije.
13+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

00:01
790+
Oranje en de beste nummers drie op het EK met hun tegenstanders
23:50
11+
EK 2024: de uitslagen van dinsdag (25 juni)
23:30
57+
Zo zien de achtste finales van het EK er uit
23:06
306+
Nederland neemt het op tegen Roemenië in achtste finales EK
22:58
32+
Voetbaldwerg Georgië door na megastunt, Turkije stuurt Tsjechen naar huis
22:27
31+
‘Dean Huijsen maakt absolute droomtransfer’
22:02
195+
‘Matchfixing bepaalt volgende tegenstander Oranje’
21:38
175+
‘Grote Ronaldo-schande tegen Georgië’
21:14
65+
Berekenende Belgen treuren niet om tweede plek: “So be it”
20:52
342+
‘Nieuwe EK-ramp Oranje door verrassende poulewinnaar’
20:29
15+
Dit zijn de opstellingen van Georgië en Portugal
20:14
17+
Dit zijn de opstellingen bij de kraker tussen Tsjechië en Turkije
19:51
30+
Alle landen Groep E eindigen op vier punten: Roemenië mogelijk tegen Oranje
19:17
276+
‘Horrorscenario voor Tagliafico’
18:54
24+
Antonio Rüdiger onzeker voor achtste finales
18:48
153+
‘De Bruyne-schande bij EK-wedstrijd België’
18:34
277+
‘Honderd miljoen-transfer voor Alexander Isak’
18:12
25+
Ongelukkige Varga uit ziekenhuis ontslagen
17:50
222+
Phil Foden verlaat Engelse selectie
17:35
512+
Go Ahead Eagles vraagt woekerprijzen aan eigen fans voor Europees duel met SK Brann
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie