Voorbeschouwing Manchester City – Manchester United: Ten Hag gaat voor 3e prijs in duel met Guardiola

Foto: Voorbeschouwing Manchester City – Manchester United: Ten Hag gaat voor 3e prijs in duel met Guardiola

Het aanstaande Community Shield, waarin Manchester City het opneemt tegen Manchester United, belooft een boeiende strijd te worden. Drie maanden geleden stonden beide teams nog tegenover elkaar in de FA Cup-finale, waarbij Manchester United de overwinning behaalde. Deze zege versterkte de positie van Erik ten Hag bij de club, die in zijn eerste twee seizoenen al de League Cup en de FA Cup wist te veroveren. Op zondag 10 augustus staan de aartsrivalen opnieuw tegenover elkaar.

Manchester City: teaminfo en vorm

Manchester City, onder leiding van Pep Guardiola, heeft zich geplaatst voor deze wedstrijd door het winnen van de Premier League. Met 91 punten eindigde de club bovenaan de ranglijst, twee punten voor Arsenal. Ondanks de dominante positie in de competitie, ging het team in de FA Cup-finale onderuit tegen Manchester United.

Het voorseizoen van City verloopt echter niet zonder problemen. Uit vier oefenwedstrijden wist de club slechts één overwinning te halen. Er werd verloren van Celtic (3-4) en AC Milan (2-3). Daarna eindigde een duel tegen Barcelona in een gelijkspel, waarna de Catalanen de strafschoppenserie wonnen. Pas vorige week wist City weer te winnen, met een 4-2 overwinning op Chelsea.

Erling Haaland toonde in de wedstrijd tegen Chelsea dat hij weer in vorm is. De Noorse spits, die afgelopen zomer niet aan het EK deelnam, scoorde een hattrick en lijkt klaar voor het nieuwe seizoen. Guardiola heeft tijdens de voorbereiding echter nog niet met zijn sterkste elf kunnen starten, deels door de late terugkeer van spelers na het EK. Het is daarom onzeker of City met de beste opstelling aan de aftrap zal verschijnen tegen United.

Blessures en schorsingen

Er zijn ook blessurezorgen bij City. Ederson en Rico Lewis hebben last van lichte blessures, waardoor hun inzetbaarheid twijfelachtig is. Daarnaast is het onwaarschijnlijk dat Julián Álvarez zal spelen, aangezien hij op het punt staat om naar Atlético Madrid te vertrekken.

Manchester United: teaminfo en vorm

Manchester United sloot het afgelopen seizoen af met een overwinning in de FA Cup, wat cruciaal leek te zijn voor het behoud van Ten Hag als hoofdtrainer. Hoewel de club slechts achtste werd in de competitie, met een achterstand van maar liefst 31 punten op City, verzekerde de FA Cup-zege het team van Europees voetbal. Zonder deze prijs was het waarschijnlijk dat Ten Hag zijn positie had moeten opgeven.

Ondanks de kritiek die Ten Hag heeft gekregen, heeft hij in zijn eerste twee seizoenen al twee prijzen gewonnen. Dit seizoen kan hij daar een derde aan toevoegen, mits United de goede lijn van de FA Cup-finale weet door te trekken. De club heeft zich in de zomer versterkt met Joshua Zirkzee en Leny Yoro. Er is afscheid genomen van Anthony Martial, Raphaël Varane en Brandon Williams.

Blessures en schorsingen

Yoro is helaas al geblesseerd geraakt en ook andere spelers zoals Rasmus Højlund, Victor Lindeløf, Harry Maguire, Jonny Evans, Aaron Wan-Bissaka en Will Fish, zijn twijfelgevallen voor de finale.

Onderlinge ontmoetingen

De laatste ontmoeting tussen beide clubs eindigde in een 1-2 overwinning voor United in de FA Cup-finale, maar daarvoor was City drie keer op rij de sterkste. Afgelopen seizoen won City met 3-1 en 0-3 in de competitie.

Conclusie

Hoewel Manchester City momenteel de sterkere ploeg is, kan United op een goede dag de stadsgenoot flink uitdagen. United begint echter als underdog aan deze confrontatie, mede door de lange lijst met geblesseerde spelers.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor de Manchester Derby.

Wie gaat er met het Community Shield vandoor?

  • Manchester City
  • Manchester United
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:45
1+
Dit is hoe schorsingen werken in nieuwe opzet Champions League
11:22
153+
Vermoedelijke opstelling PSV: ‘Bosz neemt Noa Lang-besluit’
11:15
25+
Ajax strikt Real Madrid Legends voor 125-jarig jubileum
11:00
152+
PSV wil eerste slag slaan bij ‘dame’
10:50
9+
Cambuur wéér doelpuntloos: “Moet geilheid in de ploeg komen”
10:40
110+
‘PSV-exit voor Noa Lang’
10:30
142+
Dit bedrag kunnen PSV en Feyenoord in de Champions League verdienen
10:25
22+
Slot kijkt uit naar duel met AC Milan: “Reken er niet op dat hij start”
10:10
118+
Op welke zender kijk je Juventus – PSV?
10:00
122+
Ajax, Feyenoord en AZ scouten Portugees supertalent
09:50
20+
Schitterende beelden: PSV klaar voor Champions League
09:40
167+
‘Supertransfer voor Jerdy Schouten’
09:24
309+
‘PSV verrast met enorme stunttransfer’
09:10
159+
Van Basten luidt Eredivisie-noodklok: “Zelfs bij een club als Go Ahead…”
08:55
37+
Transferadvies voor Bakayoko: “Zó veel wapens, maar…”
08:40
68+
‘Koeman-nachtmerrie voor Oranje-international’
08:25
332+
‘Feyenoord-leiding staat voor Priske-ingreep’
08:10
377+
‘Ajax wrijft tóch in handjes bij vertrek Rensch’
07:51
66+
Derksen kraakt ‘naïeve’ Van Persie en pleit voor bliksemingreep
07:34
80+
Van Basten adviseert Bosz ‘noodzakelijke’ PSV-ingreep
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie