Voorbeschouwing Nederland – Frankrijk: Gaat Oranje zich revancheren tegen Frankrijk?

Foto: Voorbeschouwing Nederland – Frankrijk: Gaat Oranje zich revancheren tegen Frankrijk?

Op vrijdagavond staat een absolute topwedstrijd op het programma: Nederland neemt het in Leipzig op tegen Frankrijk. Beide landen wonnen hun eerste wedstrijd. De winnaar van dit duel is zeker van een plek in de knock-outfase. Kan het team van Ronald Koeman voor een verrassing zorgen? In deze voorbeschouwing vind je informatie over beide teams voorafgaand aan het tweede duel van Oranje.

Stand in Groep D na eerste speelronde

Nederland versloeg Polen in een zwaarbevochten wedstrijd met 1-2 en heeft daarmee drie punten gepakt. Frankrijk won de avond erna van Oostenrijk met 0-1, waardoor beide landen nu drie punten hebben. Nederland staat op de eerste plaats in Groep D vanwege het hogere aantal gescoorde doelpunten.

🇳🇱 Nederland: teaminfo en vorm

Oranje begon uitstekend tegen Polen en creëerde in het eerste kwartier meerdere kansen. De spelers scoorden echter niet en Polen profiteerde daarvan. Adam Buska sloeg toe uit een hoekschop, het derde tegendoelpunt op rij voor Nederland uit een standaardsituatie. Hoewel Nederland in de laatste wedstrijden weinig tot niets tegen krijgt uit open spel, moet Oranje in standaardsituaties beter presteren.

Na een half uur schoot Cody Gakpo, op aangeven van Nathan Aké, Oranje naast Polen. Bij de rust stond het gelijk, maar Nederland was duidelijk sterker met 67% balbezit en 14 schoten in de eerste helft.

In de tweede helft werd de wedstrijd iets opener en had Polen een tijdje de overhand. Tien minuten voor tijd kwam Wout Weghorst erin en niet veel later schoot hij Nederland naar de overwinning. Joey Veerman en Xavi Simons speelden geen gelukkige wedstrijd. Het is nog maar de vraag of zij tegen Frankrijk opnieuw een kans krijgen van Koeman.

Mocht Nederland van Frankrijk winnen, dan staat de selectie op zes punten en is de knock-outfase zeker. Bij een gelijkspel komen beide teams op vier punten, wat waarschijnlijk ook genoeg is voor de volgende ronde.

Blessures en schorsingen

Het gesprek gaat al een aantal dagen over de blessure van Brian Brobbey. De aanvaller raakte vlak voor het EK geblesseerd en miste het duel tegen Polen. Tegen Frankrijk zal hij weer beschikbaar zijn, al is het vanaf de bank.

Veerman is de enige speler van Oranje die op scherp staat na een gele kaart tegen Polen.

🇫🇷 Frankrijk: teaminfo en vorm

Frankrijk wist zonder flitsend spel Oostenrijk te verslaan. Maximilian Wöber maakte een eigen doelpunt, waardoor Frankrijk won. In de eerste helft kwam Frankrijk tot weinig kansen, maar Didier Deschamps legt al jaren de nadruk op resultaat in plaats van mooi voetbal.

In de tweede helft begon Frankrijk beter te spelen. Kylian Mbappé kreeg een enorme kans maar miste. Hij moest het veld later verlaten met een gebroken neus na een botsing met Kevin Danso. De neus van Mbappé begon te bloeden en hij werd vervangen door Olivier Giroud.

N’Golo Kanté was een van de betere spelers aan Franse kant. Hij speelt tegenwoordig voor Al-Ittihad in Saudi-Arabië, maar heeft nauwelijks aan niveau ingeboet. Kanté was zowel in de aanval als in de verdediging belangrijk. Adrien Rabiot lijkt bij Deschamps zeker te zijn van een basisplaats. Kanté, Eduardo Camavinga, Youssouf Fofana, Warren Zaïre-Emery en Aurélien Tchouaméni vechten om de plek naast Rabiot.

Blessures en schorsingen

In de Franse media gaat het vooral over de blessure van Mbappé. Het is nog onduidelijk of hij tegen Nederland kan spelen en of hij dan met gezichtsbescherming op het veld zal staan.

Samen met Ousmane Dembélé is Mbappé de enige Franse speler die op scherp staat.

Onderlinge ontmoetingen

In 2008 wist Oranje op sensationele wijze te winnen van Frankrijk. Toentertijd werd er met 4-1 gewonnen door Nederland. Sindsdien hebben de twee landen het met enige regelmaat tegen elkaar opgenomen. In zeven van de acht ontmoetingen sinds dat duel in 2008 was Frankrijk te sterk voor Nederland. In 2018 wist Nederland in de Nations League met 2-0 te winnen.

Verwachte opstellingen Nederland – Frankrijk

Conclusie

Kijkend naar de historie heeft Nederland niet veel in te brengen tegen Frankrijk. In 2008 en 2018 lagen de verwachtingen echter ook niet hoog en werd er toch gepresteerd. Daarnaast is het de vraag of Mbappé fit genoeg is op vrijdag om te kunnen starten tegen Oranje. De selectie van Koeman is in vorm en neemt niet genoeg met een nederlaag.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Nederland – Frankrijk.

Wie gaat dit duel winnen?

  • Oranje natuurlijk!
  • Gelijkspel
  • Frankrijk wint
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie