Voorbeschouwing Slovenië – Servië: Kan Servië zich herstellen tegen Slovenië?

Foto: Voorbeschouwing Slovenië – Servië: Kan Servië zich herstellen tegen Slovenië?

Servië kende een teleurstellende start tegen Engeland in de eerste speelronde en leed een nederlaag. Slovenië deed het beter en behaalde een gelijkspel tegen Denemarken. Nu staan de twee landen tegenover elkaar in de tweede speelronde van het EK in Duitsland. Na het lezen van deze voorbeschouwing ben je volledig op de hoogte voorafgaand aan het duel tussen Slovenië en Servië.

Stand in Groep C na eerste speelronde

Engeland leidt momenteel de ranglijst in Groep C met drie punten na één speelronde. Denemarken en Slovenië delen voorlopig de tweede plaats, terwijl Servië de hekkensluiter van de groep is. Voor zowel Slovenië als Servië is een overwinning nu cruciaal, aangezien de landen in de laatste ronde van de groepsfase nog sterke tegenstanders zoals Engeland en Denemarken zullen treffen.

🇸🇮 Slovenië: teaminfo en vorm

De ploeg van bondscoach Matjaž Kek pakte in de eerste wedstrijd een punt door Denemarken op een gelijkspel te houden. De Denen waren gedurende de wedstrijd sterker, maar Slovenië hield het lang vol bij een 1-0 achterstand. Uiteindelijk profiteerde linksback Erik Janža van een kans en bracht hij Slovenië op gelijke hoogte, waarmee het eerste punt van dit kampioenschap werd binnengehaald. De wedstrijd toonde aan dat Slovenië mag vertrouwen op de achterhoede.

Hoewel Denemarken meer balbezit had en meer kansen creëerde, werd Slovenië niet weggespeeld. Met aanvoerder Jan Oblak onder de lat heeft Slovenië een van de beste keepers van Europa. Naast Oblak zijn er weinig grote namen in de selectie van Kek. Benjamin Šeško is een groot talent in de aanval, maar hij kan het niet alleen. Josip Iličić is een ervaren joker in de selectie, hoewel hij tegen Denemarken negentig minuten op de bank bleef.

De 36-jarige aanvallende middenvelder toonde jaren geleden zijn klasse bij Atalanta Bergamo. Tijdens de coronaperiode kende hij een moeilijke tijd en kampte hij met mentale problemen. Bij Maribor vond hij echter zijn plezier in het voetbal terug, wat hem een plek in de selectie van Kek opleverde.

Blessures en schorsingen

Kek kan tegen Servië beschikken over een fitte selectie. Peter Stojanović en Žan Celar moeten echter oppassen. Beide spelers hebben een gele kaart op zak en lopen bij een volgende kaart het risico op schorsing.

🇷🇸 Servië: teaminfo en vorm

Servië had in de eerste speelronde een zware tegenstander met Engeland, de favoriet voor de titel. Engeland begon sterk en Jude Bellingham kopte fraai binnen in het eerste kwartier. Daarna zakte het Engelse team wat in, waardoor Servië meer in de wedstrijd kwam. In de tweede helft creëerde Servië enkele kansen, maar het niveau bleef teleurstellend. De selectie van Dragan Stojković weet dat het beter moet.

Servië heeft genoeg spelers met een hoog niveau. In elke linie zijn er Europese (sub)topspelers. Tegen Engeland werd echter te weinig gecreëerd, wat mogelijk kwam door het ontbreken van Dušan Tadić in de basiself. Met Aleksandar Mitrović en Dušan Vlahović heeft de bondscoach twee uitstekende spitsen. Tegen Engeland mochten de twee samen aan de wedstrijd beginnen, maar de aanvallers werden te weinig bediend door de rest van de ploeg. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de bondscoach tegen Slovenië voor één spits kiest en de andere positie opvult met een technisch vaardige speler.

Tegen Slovenië moet Servië punten pakken. Met een laatste duel tegen Denemarken in het verschiet is een overwinning noodzakelijk. Met een overwinning hier maak je namelijk direct kans op de knock-outfase, aangezien de beste nummers drie ook doorgaan. Een voorbeeld hiervan is Portugal in 2016, dat met drie punten derde werd in de groep en later het toernooi won.

Blessures en schorsingen

Filip Kostić moest tegen Engeland het veld verlaten met een blessure. Het is nog onduidelijk of hij tegen Slovenië weer kan spelen. Nemanja Gudelj en Dušan Tadić staan verder beide op scherp na een gele kaart tegen Engeland.

Onderlinge ontmoetingen

In 2022 kwamen de twee landen tweemaal tegen elkaar uit in de Nations League. Thuis was Servië met 4-1 duidelijk de sterkere, terwijl het duel in Slovenië eindigde in een gelijkspel (2-2). Van de vijf onderlinge interlands eindigden er drie in een gelijkspel.

Verwachte opstellingen Slovenië – Servië

Conclusie

Servië moet beter presteren dan in de wedstrijd tegen Engeland. De druk is hoog en er moet gewonnen worden van Slovenië. De Slovenen hebben al een punt behaald en kunnen rustiger naar dit duel toeleven. Gezien de historie van gelijkspelen tussen deze twee landen, zou een gelijkspel op donderdagmiddag geen verrassing zijn.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Slovenië – Servië.

Wie wint deze wedstrijd?

  • Slovenië
  • Gelijkspel
  • Servië
60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie