Voorbeschouwing Spanje – Egypte: duel om groepswinst

Foto: Voorbeschouwing Spanje – Egypte: duel om groepswinst

De Spaanse Olympische voetbalploeg behoort tot de favorieten voor de gouden medaille bij het voetbaltoernooi. Met twee overwinningen uit de eerste groepswedstrijden is Spanje al zeker van een plaats in de volgende ronde. In de laatste groepswedstrijd strijdt Spanje tegen Egypte om de eerste plek in Groep C. Hier vind je een voorbeschouwing op dat duel.

Spanje: teaminfo en vorm

De sfeer in Spanje kan niet beter zijn na het gewonnen EK in Duitsland van afgelopen maand. De Spanjaarden, aanvankelijk outsiders, lieten met indrukwekkend spel meerdere tegenstanders kansloos. Op de Olympische Spelen probeert Spanje dit succes voort te zetten en tot nu toe gaat dat uitstekend. De eerste twee wedstrijden werden beiden gewonnen. Oezbekistan werd met 1-2 verslagen. Sergio Gómez miste vlak na rust een penalty, maar vijf minuten later scoorde hij alsnog de winnende treffer. Vervolgens werd de Dominicaanse Republiek met 1-3 verslagen dankzij doelpunten van Fermín López, Alejandro Baena en Miguel Guttiérez.

De Olympische voetbalploegen bij de mannen bestaan uit spelers onder 23 jaar, aangevuld met drie dispensatiespelers die ouder mogen zijn. De bondscoach heeft Juan Miranda, Sergio Gómez en Abel Ruiz geselecteerd als dispensatiespelers, al zijn deze drie zelf ook pas 23/24 jaar oud. Opvallend is dat Spanje geen oudere, ervaren spelers heeft meegenomen.

Blessures en schorsingen

Jonge talenten zoals Lamine Yamal, Nico Williams en Gavi vallen nog binnen de leeftijdscategorie voor dit toernooi. Lamine Yamal en Nico Williams deden mee aan het EK en slaan daarom de Olympische Spelen over, terwijl Gavi geblesseerd is. Pau Cubarsí is geschorst wegens twee gele kaarten.

Egypte: teaminfo en vorm

Egypte heeft ervoor gekozen om slechts twee dispensatiespelers mee te nemen: Mohamed Elneny en Zizo. Mohamed Salah neemt niet deel aan dit toernooi. Europese topclubs geven vaak de voorkeur aan het behouden van de spelers bij de seizoensopening boven deelname aan de Olympische Spelen, uiteraard omdat ze de spelers liever zelf inzetten.

In het eerste duel speelde Egypte gelijk tegen de Dominicaanse Republiek (0-0). De Egyptenaren verdienden echter om te winnen, gezien hun vele kansen. Het tweede duel tegen Oezbekistan werd met 1-0 gewonnen, waardoor Egypte nu op vier punten staat. Bij een overwinning op Spanje is Egypte verzekerd van de eerste plaats in de groep. Een gelijkspel garandeert de tweede positie, terwijl een nederlaag de Dominicaanse Republiek nog de kans kan geven om tweede te worden.

Blessures en schorsingen

De selectie van bondscoach Rogério Micale is volledig fit.

Onderlinge ontmoetingen

De onder-23 teams van Spanje en Egypte hebben elkaar eerder twee keer ontmoet. In 2021 eindigde een wedstrijd in 0-0 en in 2012 won Spanje met 2-1.

Conclusie

Spanje is de duidelijke favoriet voor dit duel. De Spaanse selectie, vol toptalent, zou in staat moeten zijn om van Egypte te winnen.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Spanje – Egypte.

Wie wint dit duel?

  • Spanje
  • Geen van beide, gelijkspel
  • Egypte
11+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:28
17+
Perez ziet grote uitblinker: “Ajax speelde écht goed”
22:27
12+
‘Oorlog tussen Van der Gijp en Gordon bereikt nieuw kookpunt’
22:12
31+
Zo verliep de terugkeer van Davy Klaassen bij Ajax
22:12
84+
‘Weghorst ging helemaal over de rooie’
22:10
26+
‘Ajax-debuut is voetbalterrorisme’
21:54
44+
Ajax heeft geen kind aan Fortuna Sittard
21:30
130+
Dit is de reden waarom PSV Perisic naar Eindhoven haalt
21:14
208+
Maurice Steijn heeft speciale boodschap voor Ajax-fans
21:13
37+
Bosz laat zich na Veerman-vraag niet gek maken
20:58
59+
‘Sutalo heeft vorig jaar zijn zusje laten spelen’
20:49
71+
‘Farioli-wonder bij Ajax’
20:47
7+
Sparta Praag te sterk voor RB Leipzig, gelijkspel bij Bologna
20:10
102+
Farioli verklaart afwezigheid van Brobbey
19:46
48+
Kippenvel bij rentree De Jong op trainingsveld
19:31
102+
PSV-schuldige aangewezen: “Dát kan hij moeilijker”
19:14
63+
“Klaassen heeft meer spelinzicht dan gemiddeld”
18:48
181+
Opstellingen Ajax en Fortuna: Toch géén Brobbey
18:35
55+
“De keuze om Weghorst te halen, mist elke vorm van beleid”
18:20
93+
Driessen wijst achilleshiel Ajax aan: ‘Dát hebben ze niet’
18:01
104+
PSV-aanvaller krijgt 4 op rapport na duel met Juventus
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie