Voorbeschouwing: Welke clubs plaatsen zich voor de finale van de Coppa Italia?

Foto: Voorbeschouwing: Welke clubs plaatsen zich voor de finale van de Coppa Italia?

De Coppa Italia biedt jaarlijks een kans voor Italiaanse clubs om een prestigieuze prijs te winnen. Op dit moment zijn er nog vier teams die strijden om de titel. De halve finales worden betwist door Lazio Roma, Juventus, Atalanta Bergamo en Fiorentina. Deze fase van het toernooi moet worden beslist over twee wedstrijden. Deze week staan de returns op het programma. Hier vind je informatie over de confrontaties Lazio Roma – Juventus en Fiorentina – Atalanta Bergamo, evenals enkele wedtips voor deze cruciale halve finales.

Lazio Roma – Juventus

Coppa Italia

23 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 23 april 2024 21:11.

Igor Tudor heeft eerder dit seizoen het roer overgenomen bij Lazio Roma na het ontslag van Maurizio Sarri. De situatie rondom de club is niet echt verbeterd sinds de komst van de Kroatische coach. De vorige jaargang eindigde Lazio als tweede achter Napoli met 74 punten. Op dit moment staat de club na 33 speelrondes op 52 punten, goed voor slechts de zevende plek.

De spelers uit Rome hebben nog de kans om dit seizoen iets te bereiken door de Coppa Italia te winnen, hoewel dit een enorme uitdaging zal zijn. In de eerste ontmoeting met Juventus leed Lazio namelijk een 2-0 nederlaag. Als Lazio iets wil, moet de club minstens twee doelpunten meer scoren dan Juventus in de reguliere speeltijd. De vorm is de laatste weken redelijk. In de laatste twee wedstrijden werden overwinningen behaald tegen Genoa (0-1) en Salernitana (4-1).

Dankzij een overwinning in de eerste ontmoeting met Lazio Roma, staat Juventus er uitstekend voor in de halve finale van de Coppa Italia. Begin april zegevierde De Oude Dame met 2-0, waarbij Federico Chiesa en Dušan Vlahović de doelpunten voor hun rekening namen. Dit geeft coach Massimiliano Allegri een relatief comfortabele positie richting de komende wedstrijd.

Lazio staat voor de taak om tweemaal te scoren om een verlenging af te dwingen. Juventus beschikt echter over een uitstekende verdediging. Dit seizoen incasseerde Juventus pas vier keer twee of meer doelpunten in een wedstrijd. Zelfs in mindere periodes, zoals de huidige, kan Allegri dus vertrouwen op zijn achterhoede. In de laatste drie competitieduels behaalde Juventus vijf punten. Fiorentina werd verslagen met 1-0, terwijl er gelijke spelen waren tegen Torino (0-0) en Cagliari (2-2).

Lazio Roma – Juventus

Voor zowel Lazio als Juventus staat er veel op het spel tijdens deze wedstrijd, aangezien de Italiaanse beker voor beide clubs een kans is om het seizoen te redden. Juventus zal vertrouwen op de kwaliteiten van de eigen verdedigers en zal vooral proberen geen doelpunt tegen te krijgen. Daarom is de tip om te wedden op ‘Minder dan 2,5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.66 bij Unibet.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Atalanta Bergamo – Fiorentina

Coppa Italia

24 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 april 2024 22:49.

Atalanta Bergamo maakt nog steeds kans op verschillende prijzen dit seizoen. De ploeg verraste onlangs door Liverpool te verslaan in de kwartfinale van de Europa League. Naast deze Europese mogelijkheid is de club ook nog actief in de Coppa Italia. Sinds 2016 staat Gian Piero Gasperini aan het roer van Atalanta en heeft hij het team vaak laten schitteren met oogstrelend voetbal. In zowel 2019 als 2021 verloor het team echter de finale van de beker. Gasperini pakte nog nooit een prijs met de ploeg uit Bergamo.

Na de 0-1 nederlaag tegen Fiorentina in de eerste wedstrijd is een finaleplaats nog lang niet gegarandeerd voor Atalanta. Er moet minstens één doelpunt meer worden gescoord om een verlenging af te dwingen. Dit lijkt haalbaar voor Atalanta, maar de resultaten van de ploeg zijn de afgelopen weken nogal wisselvallig geweest. Zo werd Monza met 1-2 verslagen in de Serie A, versloeg Atalanta Liverpool met 0-3, maar verloor het vervolgens ook met 0-1 van de Engelse club. Tussen deze wedstrijden door werd er ook nog gelijkgespeeld tegen Hellas Verona (2-2).

Fiorentina maakt een mooi seizoen door, ondanks de negende plaats in de Italiaanse competitie. Onder leiding van Vincenzo Italiano heeft Fiorentina zich ontwikkeld tot een team dat excelleert in bekertoernooien. Vorig seizoen verloor de club de finale van de Italiaanse beker van Internazionale en was West Ham United te sterk in de finale van de Conference League.

Dit seizoen maakt Fiorentina nog kans op beide prijzen. In de eerste halve finale van de Coppa Italia werd Atalanta met 0-1 verslagen, waardoor Fiorentina zich goed gepositioneerd heeft voor een tweede opeenvolgende finaleplaats. Daarnaast werd er van Viktoria Pilsen gewonnen in de kwartfinale van de Conference League, waardoor Fiorentina nu in de halve finale staat tegenover Club Brugge. Afgelopen weekend behaalde de club ook nog een overwinning in de Serie A door Salernitana met 0-2 te verslaan.

Voorspelling Atalanta Bergamo – Fiorentina

Hoewel Fiorentina er momenteel het beste voor staat, wordt Atalanta beschouwd als favoriet voor dit duel. Onder leiding van Gasperini heeft de club, tegen Liverpool, laten zien dat er van iedereen kan worden gewonnen. Daarom is de tip om te wedden op ‘Atalanta wint in reguliere speeltijd’, met een quotering van 1.77 bij Unibet.

Atalanta wint in reguliere speeltijd

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:30
1+
Selectie Real Madrid vroeg naar bed ondanks kampioenschap
22:13
107+
‘Supertransfer Yankuba Minteh’
22:00
15+
Aké verbouwereerd: “Die man is niet normaal”
21:45
107+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
21:40
997+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
21:33
583+
Virgil van Dijk terug naar Eredivisie?
21:07
83+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
20:57
103+
Opmerkelijke actie Ziggo Sport tijdens Dodenherdenking
20:41
59+
Girona geeft Barcelona van katoen, Real Madrid kampioen
20:37
3+
Wederopstanding Haaland: vier goals tegen Wolves
20:28
152+
‘Sensationele ‘terugkeer’ Erik ten Hag’
19:48
702+
‘Nieuwe trainer Ajax bekend’
19:34
387+
‘Feyenoord krijgt jackpot voor Slot en co’
19:28
285+
‘Ajax verkoopt volgende miskoop’
19:15
836+
‘Stunt in EK-selectie Oranje’
18:49
50+
Bakayoko over ploeggenoot: “Hij heeft niet veel gespeeld, maar echt bizar”
18:35
115+
Rensch gaat in op vraagstuk wie volgende Ajax-trainer wordt
18:20
71+
Hancko: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”
18:04
178+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
81+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie