Voorspelling: een absolute topper onder de vriendschappelijke interlands met Engeland – Brazilië

Foto: Voorspelling: een absolute topper onder de vriendschappelijke interlands met Engeland – Brazilië

Een periode vol met oefeninterlands wil nog wel eens zorgen voor de meest onbenullige affiches, maar soms wordt bewezen dat dit niet per definitie zo is. Zoals deze week, waarin met Engeland en Brazilië twee van de grootste voetbalnaties ter wereld het vriendschappelijk tegen elkaar gaan opnemen. We blikken hier vooruit op deze ontmoeting op Wembley, met de beste tips en odds.

Engeland: teaminfo en vorm

Het hoeft maar een heel klein beetje beter dan tijdens het laatste EK voor Engeland. Destijds wist het team van bondscoach Gareth Southgate de finale van het toernooi te halen, maar Italië was nipt beter in het nemen van de strafschoppen. Zodoende moesten de Engelsen dus genoeg nemen met een zilveren plak. In 2022 beleefde Engeland een absoluut dieptepunt. Op het WK bleek de kwartfinale het eindstation en in de Nations League degradeerde het land uit Divisie A.

Het herstel volgde echter snel, tijdens de kwalificatie voor het aanstaande Europees kampioenschap. De loting koppelde Engeland en Italië aan elkaar. Ditmaal kon Engeland revanche nemen. Op bezoek in Napels werd met 1-2 gewonnen en in eigen huis werd het zelfs 3-1. Alleen op bezoek bij Oekraïne en Noord-Macedonië werd gelijkgespeeld; door zes zeges plaatsten The Three Lions zich rechtstreeks voor het eindtoernooi.

De focus gaat nu dan ook volledig richting het EK, waar Denemarken, Servië en Slovenië in de groep de tegenstanders zijn. Voor die tijd wordt geoefend tegen Brazilië, België, Bosnië en Herzegovina en IJsland. De vorm zit er goed in sinds de uitschakeling op het WK 2022 tegen Frankrijk. Na die wedstrijd kwam de Engelse nationale ploeg tien keer in actie en deze duels leverden acht zeges en de twee eerder genoemde gelijke spelen op.

Southgate heeft wat mogelijke debutanten in zijn selectie opgenomen, zoals Ezri Konsa, Jarrad Branthwaite en Anthony Gordon. De ogen zullen vooral gericht zijn op jongeling Kobbie Mainoo, die indruk maakt bij Manchester United. Trent Alexander-Arnold, Luke Shaw en Jack Grealish zijn er door blessureleed niet bij, terwijl het ook nog maar afwachten is of Harry Kane kan spelen. Zo niet, dan zal Ollie Watkins of Ivan Toney waarschijnlijk in de spits starten.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Brazilië: teaminfo en vorm

Net als Engeland bereidt ook Brazilië zich voor op een toernooi, namelijk de Copa América van komend seizoen, die weer samen met Noord- en Midden-Amerika wordt georganiseerd. En tijdens die voorbereiding wordt ook de kwalificatie voor het WK 2026 gespeeld in Zuid-Amerika. Normaal gesproken een absoluut makkie voor zowel Argentinië als Brazilië, maar nu geldt dat maar voor één van de twee. De Argentijnen gaan lekker, maar dat geldt absoluut niet voor de grote rivaal.

Na zes speelrondes staat Brazilië daar op de zesde plek, met tot nu toe meer nederlagen dan overwinningen. Het begon nog goed met zeges op Bolivia (5-1) en Peru (0-1), maar daarna volgde al de eerste tegenslag: een 1-1-gelijkspel tegen Venezuela. Hierna ging het van kwaad tot erger. Uitduels bij Uruguay en Colombia gingen met respectievelijk 2-0 en 2-1 verloren, waarna eind november in eigen huis met 0-1 van Argentinië verloren werd.

Dit laatste resultaat was de eerste thuisnederlaag van Brazilië in de geschiedenis van de WK-kwalificatie en kostte interim-bondscoach Fernando Diniz zijn kop. Als vervanger werd Dorival Júnior weggeplukt bij São Paulo. Aan hem de taak om de kwalificatie recht te breien en wat van de Copa América te maken. Met oefenwedstrijden tegen Engeland, Spanje, Mexico en de Verenigde Staten voor de boeg nu en in juni is dit nog een zware taak voor Júnior.

Ederson, Alisson, Éder Militão, Marquinhos, Gabriel Magalhães, Casemiro, Gabriel Martinelli: het is ontegenzeggelijk een mooi lijstje aan kwalitatieve spelers, maar helaas voor hun bondscoach is dit het lijstje van afmeldingen. Op doel moet hij kiezen tussen Bento, Léo Jardim en Rafael, drie sluitposten die nog nooit een interland hebben gespeeld. Er zijn nog acht andere mogelijke debutanten, onder wie João Gomes van Wolverhampton Wanderers en ex-PSV’er Sávio (nu Girona).

Engeland meer dan 4,5 schoten op doel

Vorige ontmoetingen

Dit wordt de zevenentwintigste keer dat de nationale teams van Engeland en Brazilië tegenover elkaar staan. Elfmaal wonnen de Zuid-Amerikanen en even zo vaak werd het gelijk. Engeland stapte slechts vier keer als winnaar van het veld. Het doelsaldo is met 34-23 in Braziliaans voordeel. De laatste twee ontmoetingen eindigden gelijk: 2-2 in 2013 en 0-0 in 2017.

Wedtip Engeland Brazilië

Dit wordt op diverse vlakken een interessante interland. De kans op debutanten is groot en de thuisploeg komt uit een goede vorm, wat absoluut niet voor de bezoekers geldt. Gezien de grote personele problemen van de Brazilianen is het niet gek om er vanuit te gaan dat Engeland dit duel wint. Hierop inzetten bij Unibet geeft je een odd van 1.89.

Engeland wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:33
6+
Ten Hag onder vuur: “Geen duidelijke identiteit”
20:28
5+
Leverkusen kan niet verliezen, Serie A-kraker onbeslist
20:11
87+
‘Toekomst Hirving Lozano staat vast’
20:04
16+
Ten Hag slaat terug: ‘United is dynamisch en vermakelijk’
19:46
291+
‘Exit voor Van Bommel en Overmars’
19:34
56+
Sturing spreekt klare taal in Vitesse-kleedkamer
19:23
27+
Bayern tussen hoop en vrees over De Ligt
19:11
369+
‘Liverpool-selectie velt oordeel over Slot’
19:00
546+
‘Hakim Ziyech keert zich tegen Ajax-besluit’
18:45
49+
NEC zoekt naar frisheid na bekerfinale, tevredenheid over puntenverlies Ajax
18:21
50+
Onana voorkomt heldenrol Antony bij flater Man United
17:59
31+
Leipzig maakt korte metten met concurrent Dortmund
17:35
51+
Amorim betuigt spijt na onderhandelingen in Londen: “Ik vraag om vergiffenis”
17:13
44+
Girona wint nadat doelman op bijzondere wijze penalty stopt
16:49
76+
Tuchel neemt woorden Hoeness hoog op: “Dit raakt mij als trainer”
16:28
286+
Bizarre beelden: flinke ruzie tussen Klopp en Salah aan de zijlijn
16:06
931+
‘Feyenoorder-steunpilaar verklapt transfer naar Liverpool’
15:43
38+
Liverpool kan titel definitief vergeten na nieuwe uitglijder
15:18
145+
“Slot brengt aanvallend, heavy metal-voetbal naar Liverpool”
14:54
158+
‘Feyenoord haalt talent op in Frankrijk’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie