Voorspelling: wint PSV de kampioenswedstrijd en wat doen Feyenoord en Ajax dit weekend?

Foto: Voorspelling: wint PSV de kampioenswedstrijd en wat doen Feyenoord en Ajax dit weekend?

Op zondagmiddag staat de kampioenswedstrijd van PSV op het programma. Feyenoord neemt het ondertussen op tegen PEC Zwolle, terwijl Ajax nog verwikkeld is in een strijd om de vijfde plaats in de Eredivisie. Gaat PSV dit weekend kampioen worden? Hier vind je informatie over de aanstaande wedstrijden van de traditionele top drie en bijpassende wedtips.

PSV – Sparta

Philips Stadion

Eredivisie

5 mei 2024

12:15

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 mei 2024 12:52.

Op zondagmiddag heeft PSV de kans om de Nederlandse titel te veroveren. In de kampioenswedstrijd zullen de Eindhovenaren het opnemen tegen Sparta. Het team van Peter Bosz heeft genoeg aan één punt tegen de Rotterdammers om het kampioenschap veilig te stellen. Gezien de recente vorm van PSV lijkt een gelijkspel zeker haalbaar voor de club.

De spelers van Bosz hebben de afgelopen weken een uitstekende vorm laten zien. In de laatste drie Eredivisiewedstrijden heeft PSV maar liefst 19 doelpunten gescoord, terwijl de club slechts 1 tegendoelpunt heeft geïncasseerd. De laatste landstitel van PSV dateert uit 2018, dus het was hoog tijd voor de Eindhovenaren om weer eens de Eredivisie te winnen. Van de huidige selectie waren Luuk de Jong, Hirving Lozano, Mauro Júnior en Armando Obispo er destijds ook bij.

Tegenstander Sparta presteert uitstekend dit seizoen en lijkt zich voor het tweede jaar op rij te gaan kwalificeren voor de Europese play-offs. De teams die op de vijfde tot en met de negende plaats staan, plaatsen zich voor deze wedstrijden. De Rotterdammers bevinden zich momenteel op een mooie achtste plek in het klassement, en met een voorsprong van zeven punten op de nummer tien is de club bijna verzekerd van deelname aan deze knock-outwedstrijden.

In de laatste twee duels boekte het team van Jeroen Rijsdijk overwinningen. Ze versloegen Almere City met 2-3 en Volendam met 1-0. Na de 0-8 nederlaag van Heerenveen tegen PSV van afgelopen week zal Rijsdijk er ongetwijfeld op gebrand zijn om zijn team defensief iets solider te laten spelen tegen de koploper, om zo een monsterscore te voorkomen.

Wedtip PSV – Sparta

PSV verkeert momenteel in uitstekende vorm en weet de laatste tijd gemakkelijk het doel van de tegenstander te vinden. Hierdoor lijkt een spectaculaire kampioenswedstrijd in het verschiet te liggen, waarbij veel doelpunten worden verwacht. De weddenschap ‘PSV scoort meer dan 3,5 doelpunten’ sluit goed aan bij deze verwachting en heeft een quotering van 2.38 bij Unibet.

PSV scoort meer dan 3,5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Volendam – Ajax

FC Volendam
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 mei 2024 14:58.

FC Volendam strijdt tegen directe degradatie uit de Eredivisie. Met nog negen punten te behalen dit seizoen, bevindt de club zich in een lastige positie. De achterstand op RKC Waalwijk, de nummer 16 van de competitie, is zes punten. Theoretisch gezien heeft Volendam nog de mogelijkheid om de directe degradatie te ontlopen en een plek in de play-offs veilig te stellen, maar dit zal een zware opgave worden.

Om deze kans te grijpen, moet de club echt drie keer winnen. Tot op heden heeft Volendam slechts vier wedstrijden gewonnen in de Eredivisie. Als Volendam nog hoop wil behouden op lijfsbehoud, zal de club moeten winnen van Ajax.

Voor Ajax staat er ook veel op het spel in het aanstaande duel. De club bevindt zich momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie. Met een achterstand van negen punten op AZ is de vierde plek zo goed als onbereikbaar geworden voor Ajax. Trainer John van ’t Schip moet vooral aandacht besteden aan wat er achter hem gebeurt. NEC volgt op slechts twee punten en FC Utrecht op drie.

April was geen beste maand voor de Amsterdammers. De club speelde gelijk tegen Go Ahead Eagles en Excelsior, versloeg FC Twente, maar leed ook een pijnlijke 6-0 nederlaag in De Klassieker tegen Feyenoord. Hoewel het resterende programma met Volendam, Almere City en Vitesse op papier niet al te lastig lijkt, biedt dit seizoen geen garanties voor Ajax. Steven Bergwijn zal vanwege een rode kaart tegen Excelsior niet beschikbaar zijn voor het duel tegen Volendam.

Onze voorspelling

Een overwinning van Ajax heeft geen hoge quotering bij de bookmakers. Er wordt daarom voor een andere wedtip gekozen. De Amsterdammers zijn ondanks alle mindere wedstrijden van deze jaargang nog altijd de favoriet voor deze wedstrijd. Ajax moet winnen en met Volendam treft het een degradatiekandidaat die te pakken moet zijn. Wedden op ‘Rust/Eindresultaat: Ajax/Ajax’ levert je een odd van 1.84 op bij Unibet.

Rust/Eindresultaat: Ajax/Ajax

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – PEC Zwolle

de Kuip

Eredivisie

5 mei 2024

20:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 mei 2024 20:03.

Arne Slot lijkt op weg te zijn naar Liverpool, waardoor hij nog maar drie wedstrijden over heeft als trainer van Feyenoord. Het duel tegen PEC Zwolle zal zijn een-na-laatste wedstrijd in De Kuip zijn. Als PSV op zondagmiddag verliest, kan Feyenoord het kampioensfeest in Eindhoven nog een week uitstellen door te winnen van PEC.

In feite heeft het team van Slot in deze wedstrijd verder niet veel meer te winnen. Hoewel Feyenoord theoretisch nog kampioen kan worden, is dit scenario zeer onwaarschijnlijk. De tweede positie is al veiliggesteld, waardoor de club volgend seizoen opnieuw in de Champions League mag spelen. De laatste nederlaag van Feyenoord dateert van 22 februari tegen AS Roma. Sindsdien heeft het team negen keer gewonnen, inclusief de bekerfinale tegen NEC, en twee keer gelijkgespeeld.

Als promovendus heeft PEC Zwolle een uitstekend seizoen achter de rug. Onder leiding van Johnny Jansen staat de ploeg momenteel op de elfde plaats. PEC heeft zich al gehandhaafd in de Eredivisie en maakt zelfs mathematisch gezien nog kans op de Europese play-offs. De achterstand op Go Ahead bedraagt zeven punten, wat betekent dat PEC theoretisch de club uit Deventer nog kan inhalen met drie overwinningen.

Afgelopen week werd bekend dat clubicoon Bram van Polen na dit seizoen een punt achter zijn voetbalcarrière zet. De verdediger heeft jarenlang een belangrijke rol gespeeld bij PEC Zwolle. De club heeft, met Van Polen, de afgelopen drie wedstrijden een positieve vorm laten zien. Na een periode waarin veel wedstrijden verloren gingen in februari en maart, werden er in de laatste drie duels zeven punten gepakt door overwinningen op Heracles en Excelsior en een gelijkspel tegen NEC.

Wedtip Feyenoord – PEC Zwolle

Feyenoord is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. De Rotterdammers zijn bijna onverslaanbaar in De Kuip dit seizoen. De defensie van Feyenoord ziet er de afgelopen weken ook goed uit. Combineer je dat, dan kom je uit bij de weddenschap ‘Feyenoord wint en houdt de nul’. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.58 bij Unibet.

Feyenoord wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:21
18+
Vandaag Inside: ‘Ajax blundert met snotaap’
16:14
44+
‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’
15:49
185+
‘Niet één, maar twee PSV-monstertransfers’
15:15
146+
‘Opmerkelijke Ajax-bliksemterugkeer’
14:51
69+
Vermoedelijke opstelling PSV: met Ibiza-kater tegen RKC
14:35
32+
Trauner: “Dat is nog steeds een doel van me”
14:19
458+
‘Gelijk pijnlijk nieuws voor Slot vanuit Liverpool’
14:04
53+
Etienne Vaessen gaat met andere achternaam op shirt keepen
13:50
978+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Jahanbakhsh basis
13:35
233+
Kroes bevestigt ‘nee’ van gedroomde Ajax-trainer
13:20
127+
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van ‘t Schip wijzigt eenmaal
13:02
383+
Özcan Akyol heeft ‘wederzijdse teringhekel’ aan VI-tafelgast
12:47
46+
Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”
12:33
176+
Kroes: “Ik zou hem heel graag terug willen hebben bij Ajax”
12:17
1253+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
132+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
90+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
160+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
507+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie