Willem II promoveert naar de Eredivisie

Willem II keert na twee seizoenen terug in de Eredivisie. Met een 1-1 gelijkspel bij FC Dordrecht werd de promotie een feit.

Willem II pakt cruciaal punt in Dordrecht

Willem II had vorig seizoen de promotie al veilig kunnen stellen, maar stuitte in eigen huis op de veerkracht van FC Groningen (1-1). In Dordrecht kreeg men opnieuw een kans om het promotiefeest binnen te slepen. De thuisploeg bleek echter niet van plan om mee te werken en nam binnen het half uur zelfs de leiding middels een knap schot van Shiloh ‘t Zand.

Dylan Mbayo kreeg zelfs dé kans om FC Dordrecht naar 2-0 te schieten, maar doelman Joshua Smits redde voor Willem II. Ook raakte de thuisploeg na rust de paal. Aan de andere kant had Jeredy Hilterman de Tilburgers langszij kunnen schieten, maar hij faalde vanaf elf meter. Michael de Leeuw maakte de Tilburgse euforie echter compleet.

Roda JC verslaat Cambuur, maar Groningen verpest euforie

Roda JC Kerkrade is nog niet zeker van promotie naar de Eredivisie. De Limburgers wonnen weliswaar met 2-0 van SC Cambuur, maar dat volstond niet door de late gelijkmaker van FC Groningen tegen Telstar: 1-1. Sami Ouaissa en Vaclav Cejk maakten in de tweede helft het verschil voor de club uit Kerkrade.

FC Groningen keek tegen Telstar lang tegen een 1-0 achterstand aan. Al na 45 seconden (!) tikte Telstar-aanvaller Zakaria Eddahchouri de bal tegen de touwen. De thuisploeg creëerde een aantal serieuze mogelijkheden om uit te lopen, maar liet Groningen in leven. Thom van Bergen profiteerde in blessuretijd door de 1-1 binnen te koppen.

Door de late gelijkmaker van FC Groningen is het tweede Eredivisie-ticket nog niet vergeven. Op de laatste speeldag staan Groningen en Roda tegenover elkaar. De thuisploeg móét winnen om Roda alsnog de play-offs in te duwen.