Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Winnend Spanje geeft masterclass aan Italië

Spanje heeft tegen Italië laten zien dat het een serieuze kanshebber is voor het winnen van het Europees kampioenschap. Het versloeg de opponent met 1-0, maar de score had veel groter kunnen uitpakken.

Kansenregen voor Spanje

Waar de Spanjaarden de eerste wedstrijd tegen Kroatië (3-0) een geweldige eerste helft afwerkten, zetten ze de vorm tegen Italië door. Binnen enkele minuten was het al dichtbij de voorsprong. Pedri kopte uit een voorzet van Nico Williams op doel, maar Gianluigi Donnarumma redde.

Kort daarna was Williams zélf met een kopbal dichtbij, maar ook die poging ging er niet in. Spanje bleef ondertussen het betere van het spel houden en drong Italië verder naar achteren. Met het schot van Álvaro Morata leek Spanje nog voor rust alsnog op 1-0 te komen, maar wederom stond Donnarumma in de weg.

Eigen doelpunt Italië genadeklap

Na de theepauze viel het doelpunt voor Spanje alsnog. Eerst miste Pedri nog van dichtbij, maar vervolgens kwam het vrij gelukkig op voorsprong. Donnarumma tastte mis bij een voorzet van Williams, waarna Riccardo Calafiori de bal met zijn knie raakte en in eigen doel werkte.

Het was voor Italië, dat alles eraan deed om Spanje tegen te houden, een harde tik. Ondertussen ging Spanje op zoek naar het tweede doelpunt. Het kreeg daar de nodige kansen voor, maar het resulteerde niet in een treffer. Aan het maken van doelpunten kan Spanje kortom nog werken, het spel geeft veel hoop.

Scoreverloop: 1-0 (55′) Riccardo Calafiori (e.d.)