Witte rook: Summerville voor 30 miljoen naar West Ham United

Foto: Witte rook: Summerville voor 30 miljoen naar West Ham United

Crysencio Summerville mag zich vanaf nu speler van West Ham United noemen. De 22-jarige vleugelspeler komt over van Leeds United, dat een flink bedrag incasseert voor de smaakmaker.

Crysencio Summerville verruilt Leeds United voor West Ham United

De overstap werd zaterdagavond gemeld door beide clubs via de officiële kanalen. Het nieuws komt niet als een grote verrassing: West Ham aasde al langer op Summerville en voerde lange onderhandelingen met Leeds. In de beginfase zaten ze behoorlijk ver uit elkaar aan de onderhandelingskamer, maar uiteindelijk kwam het toch tot een akkoord. Naar verluidt maken The Hammers zo’n dertig miljoen euro over naar de Championship-club.

Zo komt de periode van Summerville bij Leeds ten einde, waar hij vier jaar geleden terecht kwam. Destijds betaalde het slechts anderhalf miljoen aan Feyenoord, nu maakt het een geweldige winst op de rechtspoot die in de aanval het liefst vanaf links speelt. Hij beleefde vorige seizoen het sterkste jaar tot dusver uit zijn carrière met liefst 21 treffers en tien assists.

Perfecte volgende stap

“Ik ben erg blij en ik kan niet wachten om te beginnen”, reageert Summerville via de clubkanalen. “Het is de perfecte volgende stap in mijn carrière. West Ham United is een grote club, met veel ambitie en geweldige spelers. Ik denk dat ik hier ben om meer geschiedenis te schrijven en ik zou West Ham graag helpen terug te keren naar Europa. Ik wil veel doelpunten en assists leveren en ik kijk ernaar uit om mijn teamgenoten en de fans te ontmoeten.”

Ook technisch directeur Tim Steidten toonde zich een gelukkig mens. “We kunnen niet blijer zijn dan dit. Hij is een opwindende speler met een razendsnel tempo, behendige bewegingen en een overvloed aan creativiteit vanaf de vleugel. Hij heeft zichzelf al bewezen in het Engelse voetbal.”

Wordt hij een absolute topspeler bij West Ham?

  • Zonder twijfel!
  • Nou…
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie