Zoet koos bewust voor AZ: “Ik kan met mijn ervaring van waarde zijn”

Foto: Zoet koos bewust voor AZ: “Ik kan met mijn ervaring van waarde zijn”

Jeroen Zoet is bij AZ terug op de Nederlandse velden. Na vier jaar Italië strijkt de 33-jarige doelman neer in Alkmaar, waar hij zijn ervaring wil overbrengen op veel van zijn jongere ploeggenoten.

Jeroen Zoet tekende voor vier jaar bij AZ en ging akkoord met reserverol

Zoet zat even zonder club nadat zijn contract afliep bij Spezia. “In de vakantie heb ik voor mezelf getraind”, begint Zoet in een interview met Voetbal International. “Al voordat AZ zich meldde. In mijn eerste weken bij de club hebben we mijn fitheid verder opgebouwd en nu voel ik me goed.”

Zoet zal als tweede keeper fungeren achter de talentvolle Rome-Jayden Owusu-Oduro. Hij tekende voor vier jaar bij AZ in een vooraf afgesproken reserverol. Dat hadden niet veel mensen zien aankommen. “Of ik de verbazing snap? Ja en nee”, reageert Zoet. “Het laatste half jaar in Italië had ik een basisplaats, maar in de seizoenen daarvoor heb ik niet heel veel gespeeld. Als AZ zich dan meldt en meteen concreet wordt, dan is dat natuurlijk een heel mooie optie. Ze lieten ook merken dat ze me heel graag wilden hebben, dat voelde goed. De club was duidelijk over de rol die ze voor mij zagen en dat is ook op die manier naar buiten toe gecommuniceerd.”

Mensen helpen op eigen manier

Dat AZ de sluitpost tot medio 2027 vastlegt betekent dat men vertrouwen heeft in zijn kwaliteiten. “We hebben een jonge ploeg. Ook als ik niet speel, kan ik met mijn ervaring van waarde zijn. De trainer heeft aangegeven dat hij dat ook van me verwacht. Samen met andere routiniers als Jordy Clasie, Bruno Martins Indi en Hobie Verhulst. Ik ben geen type dat loopt te schreeuwen in de kleedkamer. Maar ik kan mensen lezen en helpen, op mijn eigen manier.”

“Het gaat er vooral om dat we onze ervaringen overbrengen op de jongere jongens. Dat we iedereen scherp houden”, vervolgde de Veendammer. “Dat we de hoge standaard van deze club bewaken en tegelijk ook plezier hebben met elkaar. Kijk, als alles goed verloopt, is het niet zo moeilijk een groep mee te krijgen. In een mindere fase is het belangrijk dat je dicht bij elkaar blijft. Ik denk dat ervaring binnen de groep juist dan belangrijk kan zijn.”

Snap jij deze move met dit contract?

  • Jawel hoor
  • Niet bepaald
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie