Zwak Kroatië laat zege glippen tegen Albanië

Kroatië heeft dure punten laten liggen tegen Albanië. Het begon slecht aan de wedstrijd en keek al snel tegen een achterstand aan. Die werd dankzij twee doldwaze minuten in de tweede helft omgedraaid, maar in de absolute slotminuten kwamen de Albaniërs toch nog knap en verrassend langszij.

Kroaten starten beroerd aan duel met Albanië

Na de 3-0 nederlaag tegen Spanje hadden de Kroaten wat goed te maken, maar daar leek het zeker in de eerste helft helemaal niet op. Albanië was stukken gevaarlijker in het eerste bedrijf en dat leidde zelfs na tien minuten spelen al tot de verrassende 0-1 voorsprong. Qazim Laçi kopte uitstekend binnen na een indraaiende voorzet van Jasir Asani.

Wie dacht dat de Kroaten wakker geschud waren, kwam bedrogen uit. De ploeg van trainer Zlatko Dalic probeerde het wel, maar stichtte nauwelijks gevaar voor het doel van de Albaniërs. Marcelo Brozović en Bruno Petković zagen hun inzetten ruim naast en over het doel gaan. Het was vervolgens Albanië dat had kunnen toeslaan in het laatste kwartier van de eerste helft. Kristjan Asllani kreeg de grootste kans op de 0-2, maar stuitte op de Kroatische keeper Livaković. Op slag van rust had ook Rey Manaj nog een grote kans, maar het bleef echter bij 0-1.

Kroatië uit het niets langs Albanië

Na rust probeerde Kroatie met twee verse wissels de duimschroeven aan te draaien, maar een echt offensief kwam niet direct van de grond. De Kroaten kregen via invaller Luka Sučić wel een behoorlijke mogelijkheid, maar hij stuitte op Thomas Strakosha. Vervolgens kreeg ook Ajax-verdediger Josip Sutalo nog een aardige kopkans, maar die stuurde de bal de verkeerde kant op.

Albanië bleef eenvoudig overeind en Kroatië leek op een deceptie af te stevenen. Totdat een kwartier voor tijd plotseling de 1-1 op het scorebord verscheen. Andrej Kramarić tekende voor de gelijkmaker, waarna Albanië in twee minuten tijd volledig werd overrompelt. Eerst faalden Mario Pašalić en Ante Budimir nog, maar direct erop was het wel raak. Al hadden de Kroaten geluk dat de bal via Albaniër Klaus Gjasula in het doel verdween.

Die klap leek Albanië niet meer te boven komen, maar in de slotfase zette men nog een keer aan. Het zag twee grote kansen om zeep geholpen worden, maar bij de derde poging was het wel raak. Gjasula zette zo alsnog de verdiende gelijkmaker op het scorebord.

Scoreverloop: 0-1 (11′) Q. Lazi, 1-1 (74′) A. Kramarić, 2-1 (76′) e.d. Klaus Gjasula, 2-2 (90+5′) Gjasula