Florian Wirtz

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Florian Wirtz

Florian Wirtz is een Duitse aanvallende middenvelder. De international van Duitsland speelt sinds januari 2020 voor Bayer Leverkusen.

  • Wirtz speelt momenteel voor Bayer Leverkusen
  • De middenvelder was als jeugdspeler actief voor 1. FC Köln
  • In 2021 debuteerde hij als Duits international
  • Datzelfde jaar won Wirtz het jeugd-EK met Jong Duitsland

Clubcarrière

Wirtz zag op 3 mei 2003 het levenslicht in Pulheim, onder de rook van Keulen. De rechtsbenige middenvelder zette zijn eerste voetstappen op het voetbalveld namens SV Grün-Weiss Brauweiler. Hij kwam vervolgens terecht in de jeugdopleiding van 1. FC Köln, dat hij in januari 2020 inruilde voor Bayer Leverkusen.

Debuut voor Bayer Leverkusen

Op 18 mei 2020 maakte Wirtz zijn debuut voor Bayer Leverkusen, dat een 1-4 overwinning behaalde op het veld van Werder Bremen. Op 6 juni maakte de middenvelder tegen Bayern München (2-4 nederlaag) zijn eerste doelpunt voor Die Werkself. Hij maakte eveneens minuten in de halve finale van de DFB-Pokal, waarin 1. FC Saarbrücken met 0-3 opzij werd gezet. In de bekerfinale tegen Bayern ging Leverkusen, met Wirtz op de reservebank, echter andermaal onderuit (2-4).

Als Leverkusen-speler in gesprek met de arbitrage (Pro Shots)

In het seizoen 2020-2021 behoorde Wirtz vast tot de selectie van Bayer Leverkusen. Met acht doelpunten en acht assists in 38 officiële wedstrijden beschaamde hij het vertrouwen van de technische staf niet. In de seizoenen 2021-2022 zette hij de ingezette lijn door met tien doelpunten en veertien assists, maar een gescheurde kruisband zette hem maandenlang buitenspel. Pas in januari 2023 maakte Wirtz zijn comeback in een officiële wedstrijden. Met vier doelpunten en acht assists keerde zijn vorm in rap tempo terug.

Bayer Leverkusen bereikte in het seizoen 2023-2024 een absolute topvorm. Op 14 april 2024 maakte Wirtz een hattrick in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen (5-0 zege), waardoor zijn team voor het eerst in de geschiedenis de landstitel veroverde.


Interlandcarrière

Wirtz doorliep verschillende jeugdelftallen van Duitsland. In 2021 besliste hij met twee doelpunten de halve finale van het jeugd-EK tegen Jong Oranje (2-1), waarna de Onder 21-selectie zich tot Europees kampioen kroonde door Portugal met 1-0 te verslaan. De middenvelder maakte nog datzelfde jaar zijn debuut als A-international. Bondscoach Hansi Flick van Duitsland liet hem op 2 september aantreden in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein (0-2 zege) door Joshua Kimmich na 82 minuten naar de kant te halen.

Door een zware kruisbandblessure moest Wirtz het WK van 2022 aan zich voorbij laten gaan. In maart 2023 maakte hij zijn rentree in de Duitse ploeg.

Laatste update: 14 april 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie