Twente last-minute zonder sleutelspeler tegen Fortuna

Foto: Twente last-minute zonder sleutelspeler tegen Fortuna

FC Twente moet vandaag winnen als het de druk op nummer 3 Feyenoord (een plek die recht geeft op directe Europese plaatsing) wil houden, maar voor tegenstander Fortuna Sittard staat er zo mogelijk nóg meer op het spel: drie dure punten in de strijd tegen degradatie.

Coach Ron Jans voert twee wijzigingen door ten opzichte van de elf namen die vorige week teleurstellend met 1-1 gelijk speelden tegen Heracles Almelo: Michal Sadílek is ziek en wordt vervangen door Jesse Bosch, waar Vaclav Cerny de voorkeur krijgt boven Virgil Misidjan. Laatstgenoemde slaagde er niet in om de geblesseerde Daan Rots te doen vergeten, nu mag Cerny het voor het eerst sinds zijn zware knieblessure weer eens vanaf de aftrap gaan laten zien.


Twente wil kers op taart plaatsen in seizoensslot

Eerder dit seizoen won Fortuna nog met 2-1 van Twente in Sittard. “Fortuna is een ploeg die het in zich heeft om doelpunten te maken, met name met hun individuele kwaliteiten”, weet Jans. “Ze hebben een paar hele goede wedstrijden gespeeld, bijvoorbeeld tegen Sparta Rotterdam. Ze zijn de enige tegenstander die tegen Twente zes punten kan pakken dit seizoen en dat willen we natuurlijk niet.”

“We doen het geweldig dit seizoen en deze lijn moeten we doorzetten. Uiteraard wil je er dan ook iets aan overhouden. Het is op alle fronten heel spannend in de competitie en dat is heel leuk. Maar we focussen ons op wat we moeten doen tegen Fortuna en dan leidt de stand alleen maar af. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen is altijd de eerstvolgende. En dan kijken we wel weer verder”, aldus de succestrainer tot slot.

Geen Siovas, wel Cox

Bij de LImburgers ontbreekt de Griekse mandekker Siovas door blessureleed, maar keert linksback George Cox wel terug in de basis. De aftrap is vanavond om 18:45 uur in een uitverkochte Grolsch Veste.

Wat gaat het worden?

  • Winst FC Twente
  • Gelijkspel
  • Winst Fortuna
30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie