‘Meest positieve dat kon gebeuren’ voor Van de Beek

Foto: ‘Meest positieve dat kon gebeuren’ voor Van de Beek

Leon Bergsma is lyrisch over Ajax-trainer Erik ten Hag, die komende zomer naar Manchester United vertrekt. De verdediger maakte de coach nog een half seizoen mee, alvorens hij in 2018 naar AZ vertrok. Inmiddels speelt Bergsma bij FC Aarau in Zwitserland.

“Het eerste half jaar hadden we Marcel Keizer als coach. Onder hem trainde ik altijd mee met het eerste. De eerste keer dat Ten Hag het team onder zijn hoede nam, was op het trainingskamp in Portugal. Je zag toen gelijk dat hij er een bepaalde tactiek in wilde krijgen. Na het trainingskamp heb ik nog wel wat meegetraind met het eerste, maar een stuk minder dan onder Keizer. Ik zie wel dat hij flink gegroeid is qua persoonlijkheid en als je zulke resultaten haalt, ben je natuurlijk een goede trainer”, vertelt Bergsma aan Ajax Showtime.

De vraag is nu of Ten Hag ook in de Engelse top kan slagen. “United heeft het de laatste jaren niet zo goed gedaan, dus hij stapt wel op een goed moment in. Ik verwacht dat hij het daar goed gaat doen, maar daar heeft hij wel tijd voor nodig. Als hij dat krijgt, dan gaat hij zeker iets opbouwen, daar is hij namelijk wel heel goed in. Het gaat wel lastig worden om aan te sluiten bij Manchester City, Liverpool en Chelsea. Zij hebben zo een groot gat geslagen richting met rest van de competitie.”

Van de Beek

Voor oud-ploeggenoot Donny van de Beek voorziet Bergsma nu licht aan het einde van de tunnel. “Hij heeft nu een ongelukkige leenperiode bij Everton door zijn blessures. Dat er een Nederlandse trainer komt, waar je ook al een prettige samenwerking mee hebt gehad, is voor hem het meest positieve dat er kon gebeuren. Ik verwacht dat hij meer kansen gaat krijgen, ook al moet hij dat zelf natuurlijk altijd afdwingen.”

TIP: 2.55x je inleg als Manchester United gaat winnen van Brighton. Vergeet ook de 250eu startbonus niet!

Van de Beek gaat onder Ten Hag straks alsnog slagen bij Man U

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie