Xavi hint met uitspraak op transfer Frenkie de Jong

Foto: Xavi hint met uitspraak op transfer Frenkie de Jong

De toekomst van Frenkie de Jong bij Barcelona blijft een heet hangijzer in de Spaanse media. Barcelona-trainer Xavi ziet de middenvelder graag blijven, maar de club zou niet onwelwillend tegenover een verkoop staan van de Oranje-international. De verkoop van De Jong zou Barcelona de nodige financiële ruimte geven om andere transfers te kunnen doen.

Volgens SPORT vraagt Barcelona komende zomer de hoofdprijs en hebben de Catalanen een vraagprijs van honderd miljoen euro in gedachten. Het Spaanse medium schrijft dat Manchester United de belangrijkste kandidaat is voor de overname van De Jong, maar een officieel bod zouden de Engelsen nog niet gedaan hebben. Ook de Franse topclub Paris Saint-Germain heeft belangstelling voor de spelmaker en zou het bedrag makkelijk kunnen ophoesten. Barcelona kan het geld van een eventuele transfer van De Jong goed gebruiken en staat daardoor open voor een transfer. Ook omdat het de alternatieven in huis heeft met spelers als Gavi en Pedri. Een deel van de opbrengst moet volgens SPORT besteed worden aan de komst van Lewandowski.

UPDATE 14/5

Tot dusver ontkende trainer Xavi Hernández altijd met ferme taal de geruchten rondom Frenkie de Jong, maar vandaag lijkt hij plots de deur wagenwijd open te hebben gezet voor een transfer van de dribbelkont uit Arkel. Toen Xavi werd voorgelegd dat De Jong ‘voor 95% zeker met Erik ten Hag mee zal gaan naar Manchester’, reageerde de trainer: “Voor mij is hij erg belangrijk.. Maar er is ook de economische situatie”, erkende Xavi, die wel gelijk ook benadrukte: “Ik spreek niet specifiek over Frenkie, maar in het algemeen.” Wordt ongetwijfeld vervolgd..

TIP: Wint Barcelona van Getafe? Pak 2.08 keer je inzet!

Speelt Frenkie volgend jaar nog bij Barca?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie