Hélène: “Maak me toch wel een beetje zorgen daarover”

Foto: Hélène: “Maak me toch wel een beetje zorgen daarover”

Hélène Hendriks maakt zich behoorlijk zorgen over haar verblijf in WK-gastland Qatar komende zomer. Het land is namelijk letterlijk vol; er is – nu al – geen hotelkamer, of zelfs geen hotelbedje, te vinden.

“Er is helemaal geen plaats meer. Ik maak me toch wel een beetje zorgen daarover. Ik moet daar vier of vijf weken naartoe”, vertelt Hendriks aan tafel bij Vandaag Inside. René van der Gijp vermoedt dat er een soort slaapruimte voor pers gecreëerd zal gaan worden. “Je moet er toch niet aan denken dat je dadelijk in een tent ligt met veertig man ofzo? Daar moet je toch niet aan denken liefie?”

Hélène houdt haar hart al vast. “Er is daar tijdsverschil, dus ik ben daar dan om 1.00 of 1.30 uur klaar en dan moet ik nog ergens een uurtje rijden naar een of andere woestijn.” Wilfred Genee grapt: “Die arbeiders slapen allemaal onder het stadion. Misschien dat daar nog een bedje over is? Het is toch niet te geloven dat daar nog niets voor geregeld is..”

Te laat gehandeld

Johan Derksen mengt zich in de discussie: “Het zegt ook wel veel over de organisaties, want als je een EK hebt, dan ga je al in een heel vroeg stadium hotels voor je mensen boeken en blokken. Je weet dat de beste kamers altijd naar de FIFA-officials gaan, want die patsers willen altijd lekker liggen. Je moet er vroeg bij zijn.” Hélène treurt: “Maar dat waren we niet. We hebben nog niks.” En Derksen besluit: “Ik vind het ook onverantwoord dat ze haar alleen sturen. Ze moet zich daar maar alleen zien te redden. Als een vrouw vier weken in Qatar is, dan moet er altijd een vent bij zijn.”

TIP: Nederland wereldkampioen? Pak 13x je inzet bij een wereldtitel!

Moeten we Helene uberhaupt wel die kant op sturen?

  • Ja, dat wel
  • Nee, niet doen
160+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie