“Guus we want you to stay”

Soccernews

Guus Hiddink schrijft geschiedenis bij Chelsea. De Achterhoeker is sinds 11 februari in dienst bij de Londense ploeg, die tot dan toe een teleurstellend seizoen kende. Het mirakel van ‘Tsaar Guus’ bleek echter ook te werken bij ‘The Blues’. Binnen no time had de bondscoach van Rusland de miljoenenformatie van Roman Abramovic weer op de been.

Sinds de komst van Hiddink speelde Chelsea 21 duels in de Premier League, FA Cup en Champions League. Daarvan werden er liefst vijftien in winst omgezet en vijf in een gelijkspel. Alleen Tottenham Hotspur hield Guus van één of meerdere punten af. Door de resultaten, zijn houding richting de media en de houding richting de supporters werd Hiddink in vier maanden tijd één van de meest geliefde trainer uit de historie van Chelsea.

Zondag tegen de Blackburn Rovers was het tijd voor afscheid van de supporters van Chelsea en zoals het Engelsen betaamt gebeurde dat op grootse wijze. Gedurende de hele wedstrijden zongen ruim veertig duizend supporters hen keel schor ten ere van ‘Tsaar Guus’. “Guus we want you to stay” en “There is only one Guus” waren populair op Stamford Bridge.

Hiddink voelde zich prima in zijn element en maakte een buiging naar het publiek toe. Deze werd begroet met een luid en lang applaus. Eigenaar Abramovich deed vrolijk mee met het publiek en klapte vanaf zijn balkon. De spelers, die de afgelopen weken één voor één probeerden om Hiddink over te halen, vormden na de wedstrijd een erehaag voor de oefenmeester. [url=http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~1660285,00.html]Klik hier voor de foto.[/url]

Hiddink bracht sinds zijn komst bij Chelsea het gespleten kamp weer bij elkaar. Didier Drogba, die stoppen overwoog, leefde op. Hetzelfde geldt voor Florent Malouda, die elke wedstrijd beter lijkt te gaan spelen. [url=http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/c/chelsea/8054708.stm]Simpel gezegd Hiddink is de man in Engeland, hoewel hij dat zelf niet snel zal erkennen.[/url]

‘The Blues’ willen nog maar één ding: Hiddink. “Toen Scolari werd ontslagen was mijn eerste gedachte: ‘Haal Mourinho terug’. Inmiddels weet ik beter”, vertelde Chelsea-fan na afloop van het duel met Blackburn. Zelf was Hiddink toch ook wel een beetje treurig: “Het is treurig om de reacties van de spelers te zien, maar ik moet vertrekken. Dat is de realiteit.”

Op [i]Youtube[/i] zijn inmiddels een aantal filmpjes van de mobiele telefoons op de site geplaatst. Om u een idee te geven van de ambiance op Stamford staat hieronder één van de filmpjes. De buiging van Hiddink is spijtig genoeg niet te zien. Wanneer er een nieuwe/kwalitatief betere video beschikbaar is, zal de huidige vervangen worden.

[youtube]http://www.youtube.com/v/1oFhUgBQ2D4&hl=nl&fs=1&border=1[/youtube]

[url=http://www.sport1.nl/Video/103781-chelsea-blackburn.html]Klik hier voor de buiging van Hiddink.[/url]

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
51+
Feyenoord-goudhaantje bewijst zich op hoogste niveau: “Droom die uitkomt”
23:32
96+
Priske maakte grote fout in Lissabon: “Ik haat dat woord”
23:21
28+
‘Vaste bargast nóóit meer bij Vandaag Inside’
22:58
46+
Bizarre goal Haaland, Barcelona slacht Bayern, Slot klopt Simons
22:55
69+
Feyenoord boekt prachtige zege op Benfica onder aanvoering van Milambo
22:35
74+
‘Feyenoord-ontdekking in Oranje’
22:00
0+
SoccerNews Enquête: jouw mening is goud waard!
21:45
22+
Feyenoord op roze wolk in Lissabon: 0-2 van Milambo telt wél
21:37
281+
‘Absolute schande tijdens Benfica-Feyenoord’
21:33
28+
United won al een jaar geen Europees duel meer: “Zijn op de goede weg”
21:21
19+
Geweldige start Feyenoord: Ueda laat Rotterdammers snel juichen
21:05
16+
Priske vertelt waar de kansen voor Feyenoord liggen tegen Benfica
20:48
32+
Feyenoord-messias aangewezen: ‘Waar hem dat in zit?’
20:31
29+
Feyenoorder legt uit wat de ploeg beter is gaan doen de laatste weken
20:16
54+
Mourinho laat zich uit over positie Ten Hag: “Dat vind ik belangrijk”
19:51
21+
Opstelling Feyenoord bij Benfica: Priske hakt knoop door in defensie
19:31
506+
‘Nijhuis niet meer in Vandaag Inside door bizarre reden’
19:20
64+
‘Tijjani Reijnders heeft spectaculair toekomstnieuws’
19:09
36+
AZ krijgt geweldige meevaller richting Spurs-clash
18:49
521+
‘Zorgwekkende situatie revelatie Dams bij PSV’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie